Nawigacja lark 35.7 gubi zasieg.

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Nawigacja lark 35.7 gubi zasieg.

Post autor: Bartosz85 »

Witam,

posiadam nawigacje lark 35.7. Od jakiegos czasu nawigacja gubi zasieg. Jest tak ze zaladuje sie, pokaze trase na kilka sekund i gugi zasieg po czym znow lapie na kilka sekund i znow na kilka gubi i tak w kolko.

Mialem na niej oryginalna mape mapa-map i wgralem dodatkowo na karte auto mape. Wszystko dzialalo ok az do pewnego momentu gdy nagle mapa-map przestal dzialac, tak jakby sie usunela (nie bylo tego pliku ktorym sie ja uruchamialo) i dzialala tylko auto mapa.

Wydaje mi sie ze to jakis wirus. Zrobilem format karty ale nie pomoglo. Jak zrobic format systemu w uzadzeniu??

Moze ktos mial podobny problem??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

A na którym programie masz takie jaja?? Na AM?? Sprawdzałeś czy to nie przez Synchronizację czasu z GPS, które to masz w ustawieniach AM? Motyw jest taki że jak masz to zaznaczone to program dość często gubi satelity. sprawdź.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Problemy mam na AM bo mapa-map mi (tak jak pisalem wyzej) "znikla" i juz nie dziala :/ i nie wiem jak to naprawic.

Wczesniej mialem AM i wszystko bylo ok.
Znalazlem ta opcje w ustawieniach, faktycznie byla zaznaczona. Odznaczylem i sprawdze czy problem sie rozwiazal.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Jak miałeś zarejestrowaną MapaMap to będziesz mógł to odzyskać z tego co pamiętam. Musiałbyś wejść na stronę Larka albo MapaMap i poczytać. Jak coś to zawitaj do mnie na GG: 4216394 to się dogadamy bo mam cały nie ruszany folder z MapaMap. Ale jak coś to wieczorem bo teraz w robocie być.

Czyżbyś miał prezencik od TP?? :)
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Nawigacje dostalem gratis z TP s.a. do neostrady i nigdzie jej nie rejestrowalem.

AM wydaje mi sie lepsza ale mapa-map uzywalem czasem jak chcialem znalesc jakas stacje benzynowa BP bo ona ma podzial stacji na BP, Shell, Orlen itd czego chyba nie ma AM takze mapa-map tez sie przyda.

Zagadam wieczorem, albo jak bedziesz to daj znac, moje gg: 6178475.

Dziekuje.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""Bartosz85""]czasem jak chcialem znalesc jakas stacje benzynowa BP bo ona ma podzial stacji na BP, Shell, Orlen itd czego chyba nie ma AM takze mapa-map tez sie przyda[/quote]
Kto szuka nie błądzi. Dla AM są punkty POI do znalezienia na necie. Generalnie jak znajdziesz paczuszkę z Miplo.pl to Lark nie bedzie w stanie ogarnąć punktów POI :)
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

W AM mam POI i pokazuje mi stacje benzynowe ale nie pokazuje ktora jest BP ktora Orlenu itd.
Czaja moze masz gdzies przypadkiem taka paczuszke do AM i pomozesz krok po kroku jak to zrobic??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

poszukam :) pogadamy na gg.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Dzis w drodze do domu przetestowalem nawigacje. Wszystko dziala bez problemu. :yahoo:
Nigdy bym nie przypuszczal ze zaznaczenie jednej opcji robi tyle zamieszania.
Dzieki Czaja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”