[6R] Reklamacja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

[6R] Reklamacja

Post autor: hadek »

Hej!

pytanie - kupiłem w Gorzowie auto, (wada fabryczna/rdza - patrz inny wątek poniżej) niestety w G. nie ma lakierni, każą mi jechać 90 km dalej zdać auto a później odebrać - mimo że szkodę zgłosiłem i była analizowana w G. Nie zgadzam się na taki przebieg działań ponieważ jest to 180 km na dowóz + 270km na powrót ( na dwa auta), łatwo policzyć że wymaga to odemnie nakładów:

a) finansowych 450 km
b) czasowych - dojazd/powrót (1 dzien/osoba)+ dla odbioru na dwa auta więc znowu 2 osoby - czyli w sumie 3 dni pracy -czyli urlop którego nie mam.... :( i nie chce tracić na wożenie się tam i z powrotem

zawinił VW (wadliwy produkt) czy mają prawo żądać poniesienia takich kosztów odemnie, macie jakieś doświadczenia?
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

A czy jest coś napisane w gwarancji, że w razie zaistnienia takiej sytuacji jedziesz tam gdzie Cie wyślą na swój koszt? :/ Wg mnie sprawa jest prosta, niech ładują auto na lawetę i jadą sami a nie Tobie doopę zawracają. Możesz skonsultować się z głównym oddziałem VW co robić w takiej sytuacji.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Frajerzy i tyle Wymagaj od nich by zawieźli Tobie auto To istny skandal z ich strony Jednak nic nowego w końcu to przecież ASO;)
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”