[6n]Wszysko o: Zegary, Licznik - wymiana, rodzaje, wskazówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawelo88

Post autor: pawelo88 »

Witam.
Narodziła się myśl:) jak wygląda kwestia podświetlenia wskazówek w mk4? Otóż nie kombinować z przekładaniem całego licznika tylko same podświetlenie. Można coś zmajstrować?
W
Woytec
Newbie
Newbie

Post autor: Woytec »

Troche odswieże temat ..

Postów troche jest .. szukam konkretnej informacji, temat wydaje sie idealny z tych ktore znalazlem w opcji szukaj ale przeczytanie 9 stron to troszke by zajeło.

a mianowicie czy do polo 6n z starszymi zegarami wejdą zegary z tej nowszej wersji po liftingu zegarów? czy trzeba wymienic deske albo zmieszczą się bez tego? i co do tego trzeba? jakieś kostki są inne czy coś?

z góry dzięki za info i sorry za zamieszanie ale jeszcze sie nie wkrecilem w forum a informacja jest mi potrzebna pilnie

pozdro :)

No więc dlatego twój post został przeniesiony do tematu który szeroko opisuje ten proceder. Tobie się nie chciało przkopywać. Następnym razem będzie ostrzeżenie!
czaja
\'The only limit .. is your own imagination!"
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

Awatar użytkownika
karik712
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: karik712 »

Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co może być powodem że nia działa mi dolne podświetlenie w zegerach (przed liftem)? I ewentualnie jak to naprawić?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""karik712""]Czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co może być powodem że nia działa mi dolne podświetlenie w zegerach (przed liftem)? [/quote]
Trzeba sprawdzić żarówki które są w zegarach. Może je szlag trafił. Ewentualnia może ściemnione masz podświetlenie?
Awatar użytkownika
karik712
Raczkujący
Raczkujący

Może opowiem dokładniej, miałem tak że na starym nie pasującym aku wszystko chodziło. Potem jak włożyłem wyciągnięty z piwnicy stary aku ale który pasuje to przestało działać to dolne podświetlenie, a po tym jak w czerwcu włożyłem nowy to działało to przez jakiś miesiąc i znowu nie działa ;] chodzi konkretnie o podświetlenie od dołu , ta górna lampka działa. Jeśli to żarówka to jak tam sie dostać?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Hmm... sprawdź wtyczkę czy wszystko bangla. Ale to i tak trzeba wyjać zegary. Trzeba odkręcić obudowę stacyjki, ramkę przy zegarach i same zegary. potem wyciagasz zegary. u mnie zmieściły sie w świetle kierownicy. tak mysle co jeszcze mogło polec że nie świecą zegary. Problemu upatrywałbym gdzieś w dotarciu prądu do żarówek.
Może jeszcze ktoś obeznany się wypowie.
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

zegary przed liftem i podświetlenie dolne pierwsze słysze przecież podświetlane sa tylko od góry dwoma żarówkami 12v2W no chyba że chodzi ci o same podświetlenie wyświetlaczy cyfrowych tam to juz sa diody smd
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""bzyku777""]podświetlenie dolne[/quote]
No tak. Dobrze prawisz. O tym nie pomyślałem. Ale może koledze karik712 chodzi o kontrolki które są na dole?? Ale to wszystkie na raz by padły?? No, mamy ciekawostkę :)
Awatar użytkownika
karik712
Raczkujący
Raczkujący

No właśnie chyba tak to wygląda, nie palą mi sie wyświetlacze cyfrowe ale wskaźniki temperatury i paliwa działają. Ale to wyświetlacze cyfrowe tak by rozświetlały dolną część tablicy?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

A kontrolki w pasku na dole ci się zapalają?? i gasną w odpowiednim momencie.
Awatar użytkownika
karik712
Raczkujący
Raczkujący

Tak, dolne kontrolki działają ;)
Awatar użytkownika
Enten
Początkujący
Początkujący

Post autor: Enten »

Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy w polo 6N

zmieniając silnik, wiązkę z 1.9D czyli AEF na silnik i wiązkę z 1.9TDI AFN

mogę pozostać przy liczniku z AEF czy muszę dać ori z passata (dawca silnika, wiązki)?

Wiem, że jest kwestia immo, które można usunąć.

Licznik z passata jest szerszy i nie chce mi się go upychać i przerabiać deski i zaślepki na licznik.
Kostki z obu instalacji są takie same z wyglądu.

jak to się ew. ma w kosztach (usunięcie immo)?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""Enten""]mogę pozostać przy liczniku z AEF czy muszę dać ori z passata (dawca silnika, wiązki)?
[/quote]

Który rok passata :?:
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""bzyku777""]chyba że chodzi ci o same podświetlenie wyświetlaczy cyfrowych tam to juz sa diody smd
[/quote]

nie prawda :) tam sa takie same żarówki jak na górze 2x2W
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”