[6n2] Padły Zegary ( obortomierz, predkosciomierz .... )

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tilek84

[6n2] Padły Zegary ( obortomierz, predkosciomierz .... )

Post autor: tilek84 »

Witam,

Od wczoraj mam problem z moim Polo.
Od jakiegoś czasu mam problem z akumulatorem, nie trzyma... taka sama sytuacje miałem wczoraj..nie mogłem odpalić ... kręciłem chwilkę aż nagle padły mi wszystkie zegary ( obrotomierz, prędkościomierz, przebieg, podświetlenie zegarów ) .. po podłączeniu do innego auta udało się go odpalić lecz niestety już bez tych urządzeń.. ani drgną.. sprawdzałem bezpieczniki - wszystkie sprawne.

Proszę o radę.

Szukam jeszcze dobrego majstra do mojej Polóweczki w okolicach Gorzowa Wlkp.

Pozdrawiam

tilek84

POLO 6n2 2000 r. 1,4 TDI
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Jak już masz założony nowy akumulator to zrób reset tak jak kolega w innym temacie - odłącz klemy na jakies 12 godzin +/-
I zobacz czy wtedy ruszą. Jak nie to cosik się popiep..rzyło :)
t
tilek84

Post autor: tilek84 »

Dzięki za podpowiedz.
Po zbadaniu akumulatora okazało się że w czasie jazdy ocierał się o metalową płytkę i powoli się sączył :( Po założeniu nowego zegary ruszyły :) teraz tylko świeci się dodatkowo kontrolka od AIRBAG.. ale to już mały problem :)

Pozdrawiam

tilek84

Polo 2000 r 6n2 1,4 TDI
Awatar użytkownika
madxmad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: madxmad »

Skasować błąd vagiem i po kłopocie.

Miałem podobny problem z akumulatorem w zimie. Wróciłem z Bydgoszczy pod dom mojej Pani i z fantazją zawróciłem na ręcznym na śniegu. Wszystko zgasło. Okazało się że padł akumulator - prawdopodobnie oberwała się jedna cela. A ja z tego wszystkiego wymieniłem rozrusznik :blush2: .
Była CZARNA WDOWA jest BIAŁA DAMA
m
maly2001
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maly2001 »

witam. jesli chodzi o zegary to u mnie faluje predkościomież aku ma rok i wszystko jest ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”