Immo puszka Polo 6n2 problem pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolekkk
Newbie
Newbie

Immo puszka Polo 6n2 problem pomocy

Post autor: kolekkk »

Witam, pisze o pomoc bo juz nei mam pomysłow co zrobic;/ ,
otoz miałem pecha tego roku i zalało mi całe auto, Polo Clasic.. 2000 rok 6n2
Auto chce mieć nadal dla Siebie bo było zakupione w Salonie..
problem polega na tym ze auto umarło po powodzi, po wymienie sterownika, licznika i puszki immo, auto staruje ale gasnie
wiem ze to wina immo, wiec zakupilem kabel vag tacho 3.1,
ale problem nadal mam nie moge odczytac pin, pisze " Error or Access denied!" czyli nie mam dostepu,
powiem tak ze immo nie mam w liczniku tylko w puszce,
Przez Forum pomagali mi ludzie i powiedzieli ze pewnie przez to ze isntalacja jest walnieta... ok, wiec wyciaglem an stół sama puszke i połaczyłem sie do niej przez vag tacho.. ale nadal to samo łaczy sie a nie moge wyciagnac klucza, czy miał ktos taki problem ? puszka była by walnieta? czy interfejs?
bardzo prosze o pomoc , bo juz nei mam pomysłow, a potrzebuje szybko odzyskac autko;/
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote=""kolekkk""]" Error or Access denied!" [/quote] Pamięć jest zabezpieczona i dlatego nie masz dostępu przez fejsa.
Tak to wygląda programowo
Obrazek
W twoim przypadku są tylko 3 sposoby wydostania pinu z immo boxa:
1 - bezpośrednie podpięcie programatora pamięci do kości na druku (nie zawsze działa trzeba czasem wylutować scalaka) potem przeliczyć pin z odczytanej zawartości (bin-u).
2 - wyliczyć pin za pomocą programu DeltaScan po numerze identyfikacyjnym sterownika (nie zawsze trafnie).
3 - najtańsze i najpewniejsze, doholować samochód do ASO.

Było kupić cały zestaw z kluczykami od jednego samochodu i przełożyć jeszcze pastylki w kluczykach nie trzeba było by nic programować.
p
pita17
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pita17 »

Witam trzeba zrobic tak jak napisał kolega wyżej kupić cały zestaw kluczyk immo komputer pastylka lub stacyjka z kluczem ewentualnie wiem ze zdejmują immo z kompa ale kosz koło 400zł
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”