Zamiana fotela kierowcy z fotelem pasażera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gosciu44
Newbie
Newbie

Zamiana fotela kierowcy z fotelem pasażera

Post autor: gosciu44 »

Witam, brać forumową, jest to mój pierwszy temat, ale mam problem. Mianowicie "odziedziczyłem" po poprzednim właścicielu mojej polówki dosyć zapadnięty fotel kierowcy i po dłuższej jeździe na drugi dzień strasznie mniej bolą plecy. Sprawdzone wielokrotnie na różnych samochodach i jedynie po jeździe polo mam te bóle. Fotel nie dość, że jest zapadnięty to jeszcze krzywy w prawą stronę. Kiedyś myślałem, że to częściowa wina zawieszenia, ale nie dawno wymieniałem na nowe, a problem pozostał.
Na nowy fotel to nie mam za bardzo kasy teraz. Czy jest możliwość zamiany lewego fotela z prawym - który jest w nienagannym stanie? Ile z tym roboty czy w ogóle jest to możliwe?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Fotele nie są zamienne to na bank. Jeśli fotel jest mocno zapadnięty to zobacz czy nie jet coś połamane, wyjmij go z auta i obejrzyj dokładnie. Możesz pokombinować coś ewentualnie z gąbkami siedziska bo są podobne ale czy jest sens? Na pierwszym lepszym szrocie fotel kupisz za 30-50zł a to nie jest jakiś tragiczny wydatek.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
g
gosciu44
Newbie
Newbie

Dzięki za odpowiedź, tak myślałem że nie są zamienne. Z gąbkami to ja już kombinowałem ( i nadal kombinuje :) ) cena fotela mnie zaskoczyła pozytywnie. Będę się musiał rozejrzeć w okolicy.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Napisz jeszcze z jakiej jesteś okolicy :) to może ktoś z forum ma fotel na zbyciu.
g
gosciu44
Newbie
Newbie

Jestem z Rawy Mazowieckiej tj. między Łodzią w Warszawą. Jakby co to PW albo zapraszam do tego tematu.
Awatar użytkownika
bzyku777
Początkujący
Początkujący

Post autor: bzyku777 »

szkoda zę troszkę wczesniej nie napisałes tego tematu bo miałem fotel z 6n kubełkowy w b dobrym stanie i poszedł poprostu na śmietnik bo mi gacił w garazu drugi słuzy mi jako siedzisko do komputera
p
pewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pewu »

gosciu44 na Mszczonowskiej na szrocie masz dwie polówki. Możesz podjechać i zobaczyć. Nie kojarzę czy fotele jeszcze były ale warto zapytać.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

czy obicie fotela od 5d będzie pasować do 3d? różnica jest tylko w wycięciu na dźwignię otwierania?
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

qwertypol fotele z 3D od 5D różnią się tylko dźwignią podnoszenia oparcia, więc pasują bankowo.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="gosciu44"]Na nowy fotel to nie mam za bardzo kasy teraz. Czy jest możliwość zamiany lewego fotela z prawym - który jest w nienagannym stanie? Ile z tym roboty czy w ogóle jest to możliwe?[/quote]

jest to możliwe trzeba rozebrać całe poszycia i przemienić gabki siedzisk i oparć. Przechylenie fotela może być spowodowane załamaniem metalowego szkieletu.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

czy tapicerka z fotela lewego podejdzie do prawego? różnią się tylko dziurą na rączkę do otwierania?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="qwertypol"]czy tapicerka z fotela lewego podejdzie do prawego? różnią się tylko dziurą na rączkę do otwierania?[/quote]tak, podejdzie bez najmniejszego problemu, tylko te wycięcie na rączkę...podobnie jest z gąbkami siedzisk i oparcia, też wszystko pasuje :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”