[6n2] Pytanie odnośnie centralnego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Pytanie odnośnie centralnego

Post autor: zadzior89 »

Pytanie stricte techniczne, czy jest możliwe zlikwidowanie tego pneumatycznego (chyba takie jest) centralnego na elektryczny, bo trochę irytuje mnie ta pompka jeśli tak to jaki jest tego koszt.

Z góry dzięki
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Koszt zależy od tego na ile drzwi chcesz centralny, czy na klapę też, czy z pilotem, czy masz alarm i domykanie szyb.
Obrazek
z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

przednie drzwi tylko bo mam 3ke + klapa, na pilot, bez alarmu i domykania szyb
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Zajrzyj tutaj:
http://www.stig.pl/index.php
Sam dzisiaj dostałem paczkę z centralnym (niecałe 24h od zamówienia) i jakoś na dniach będę montował. Swoją drogą fabryczny jest raczej spoko, wystarczy dorzucić sterowanie z pilota i jest ekstra. Ale to tylko moje zdanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""sabled""] Swoją drogą fabryczny jest raczej spoko[/quote]
Jak wiadomo wszystko ma wady i zalety. Ori pneumatyk na pewno jest cichszy. W ori problem stanowią weżyki doprowadzające powietrze do zamka. Ale jak się zadba to wszystko jest cacy.
W elektrycznym typu Stig (ja też mam taki :)) lekko problematyczne może być jego założenie. Ale to bardziej z powodu konstrukcji drzwi w naszych autkach niż samych elementów zamka. Ja stiga mam już 1,5 roku i wszystko śmiga jak należy. W zime nawet nie jęknął przy tych wielkich mrozach.
z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

No wlasnie chce centralny bo przyznam ze troche uszkodzilem sobie te wezyki i czasem buczy caly czas bo powietrze ulatuje z drzwi pasazera ( przy montowaniu audio to zmascilem) dlatego chcialbym miec w elektryce.

Czyli ogolnie jaki to jest koszt?
Trudno to zalozyc samemu?
Ile kosztuje zalozenie u elektryków?

Z góry dzięki za pomoc
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

W niedzielę na giełdzie samochodowej (Warszawa, Żerań) krzyknęli mi 250 zł z montażem :rotfl:
Tak jak widzisz na stronie są podane ceny: 94zł, 98zł, 104zł. Różnią się pilotami. Ja kupiłem zestaw na 4 furtki bez pilota (podepnę pod alarm, który mam) za 39zł plus 18zł kurier. Jednym słowem moje powiedzmy 8 godzin (zakładając duże problemy) pracy będzie kosztowało mnie ~200zł w kieszeni. Instrukcja montażu jest tak obszerna i "obrazkowa", że każdy przy odrobinie zdolności manualnych powinien sam założyć. Zawsze przy problemach można pytać na forum ;)
Obrazek
O
Organika
Newbie
Newbie

Post autor: Organika »

Podepnę się pod temat.
Jestem ze Świdnicy i szukam osoby która podejmie się sprawdzenia i naprawy jednego problemu w drzwiach mojego Polusia. Mam problem z otwieraniem, niby próbuje siłownik otwierać ale coś go wstrzymuje. Trudno mi to nawet nazwać technicznie, może znajdzie się dobra dusza która mogłaby mi pomóc?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Organika""]Mam problem z otwieraniem, niby próbuje siłownik otwierać ale coś go wstrzymuje. Trudno mi to nawet nazwać technicznie, może znajdzie się dobra dusza która mogłaby mi pomóc?[/quote]
A jaki to siłownik?? Przecież wyżej masz napisane jakie są rodzaje zamków! My z fusów nie wróżymy.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

co do pytania
masz tu aukcje na 2d bo tyle ci trzeba chyba ze jeszcze bagaznik
kumpel ma i chwali
http://allegro.pl/centralny-zamek-2d-ki ... 66072.html

co do zalozenia roznie slysze jeden meczy sie caly dzien drugi 3h
u elektryka zalozenie tego mysle ze ze stówke
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

zadzior89 a dlaczego nie próbujesz naprawić obecnego centralnego zamka być może koszt naprawy będzie tańszy niż montaż nowego elektrycznego, a dokładnie to co się stało z wężykami w tych drzwiach od pasażera, czy działa ci centralny od strony pasażera?

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

właśnie moze wystarczy tylko wymienic wężyk
z
zadzior89
Raczkujący
Raczkujący

Wiecie co panowie ja zrobiłem (debil - należy mi się pojazd), strasznie podpaliłem się na audio i kabelki przez ta tubeczkę chciałem przepuścić która wchodzi do tego gniazda, ja te gniazda odkleiłem (przez co teraz nie trzyma się to tak dobrze) zrobiłem dziurę na rancie i tam przepuściłem kabelki od audio dałem na sylikon i śmiga, zamek działa, ale czasem jak dziewczyna jak za mocno trzaśnie drzwiami to zaczyna uciekać powietrze i wtedy muszę dociskać. i teraz pytanie może tak:

Czy można kupić te gniazda?
Jak powypinać i po przepinać te kabelki które tam już są.
Jak mądrze przepuścić tam kabelki od woofera i tweetera?
Obrazek
Grafik komputerowy

Kupię gril do 6N2 od GTI
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”