Polo (original) by Oberbas - 1.4 AEX SPRZEDAM!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Eee, nie przesadzajmy. Te pół cala Ci naciągu nie zrobi... Opona bądzie delikatnie sztywniejsza. Podejrzyj auto LyszyKa, Paffcia albo WaCkiego, tam są konkretne naciągi i chłopaki tym na co dzień jeżdżą. Owszem, jakbyś naciągał tą oponę na 6.5J, to byłaby kupa. Ale 5J spokojnie, na 5,5 będzie minimalny naciąg, ale właściwości jezdne się nie pogorszą.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

według mnie to te opony możesz sobie sprzedać, z nich konkretnego efektu nie osiągniesz tyle Ci powiem :P
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

Post autor: oberbas »

faktycznie na 5J wejdzie ta opona sprawdzalem na http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
ale i tak ciezko znalezc taka felge i to 13calach
[quote=""DanielJar""]według mnie to te opony możesz sobie sprzedać, z nich konkretnego efektu nie osiągniesz tyle Ci powiem :P[/quote]
najlepiej byloby sprzedac i kupic nowe ale to juz beda spore koszty. obecne oponki znalazl mi tata po 75zeta za sztuke :D okazja bo lezaly w magazynie 2 lata.podobaja mi sie szerokie stale i rozmyslam nad takowym rozwiazaniem ale nie wiem ile to kosztuje i czy to ma sens w moim przypadku
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

do szerokiej stali gleba musi byc konkretna, zajrzyj tu: http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =6&t=18587
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

zapytam Sie Was wszystkich klubowiczow i klubowiczki o problemy z kupowaniem czesci do Waszych polowek?
ja kupowalem przegob zewnetrzny KAGER i dwa razy nie pasowal. zrobilem maly dym w sklepie ze sprzedaja mi buble i ze sie nie znaja, ale pokazali mi ze katalogowo pasuja. dalem kase mechanikowi i przegob tez wzial na wzor i dobral za 1 razem :-D ten sam problem mialem przy zakupie lozyska na przod. czy Wy tez macie podobne doswiadczenia, czy tylko ja jestem wybrancem :grin:
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

oberbas
Jeżeli wybierasz zamienniki, to mogą być takie problemy. Ja jestem zdania że kupując części takie jak przegub czy półosie (inne z resztąteż) najlepiej kupować części tego producenta, które szły na pierwszy montaż.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

na oryginalne czesci to kasy by mi nie starczylo. jak przegladam katalog z czesciami widze ze Kager-owskie sa najtansze ale wiem ze jakosc pozostawia wiele do zyczenia. dlatego staram sie wybierac te posrednie :-D
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

no i silnik padł.korbowód wywalił dziurę w bloku:( mówiąc krótko Polo zdechło. potrzebuje silnik 1.0 AER chyba że może być jakiś inny
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""oberbas""]no i silnik padł.korbowód wywalił dziurę w bloku:( mówiąc krótko Polo zdechło. potrzebuje silnik 1.0 AER chyba że może być jakiś inny[/quote]
Nie rób tego błędu co ja zrobiłem gdy mi AER padł w poprzednim 6N, dołóż trochę kasy i wsadź pod machę 1.4 AEX-a, z tego co czytałem i mądrzy ludzie mówili na tym forum podchodzi plug&play, możesz nawet wykorzystać skrzynię ze starego silnika i osprzęt chyba też. Z tego co wiem 2 osoby na forum mają nawet taki motor na sprzedanie: _edi nawet miał ogłoszenie w giełdzie i chciał oddać sprawny za śmieszną kasę. Niestety 1.0 są dosyć delikatne i awaryjne :( Jeśli byś jednak chciał nadal mieć 1.0 to możesz spokojnie kupować silnik z oznaczeniem ALL tak jak ja zrobiłem przy swojej awarii, bo to dokładnie to samo tylko że literki inne ;)
Awatar użytkownika
oberbas
Początkujący
Początkujący

Polo 1.0 AER->1.4 AEX już śmiga. mam kilka części do sprzedania:
tarcza sprzęgła+docisk
listwa wtryskowa
komputer 1.0 AEX
kable i to co sie uda wyjąć z silnika. jak będę miał chwilę to porobię zdjęcia i wstawię. chce sie tego pozbyć bo mi to zawadza. co do ceny to się dogadamy, nie będę zdzierać :-D w tych ciężkich czasach
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”