Alan6R - Polo 6R 1.2 TSI Highline - chiptuning.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

;]
Widzę, fachową rękę przy pracach nad lakierem
Tak poważne defekty były, że poleciał 3M FC+?
Victoria Concours to fenomenalny wosk, prawdziwie konkursowy i ocierający się o najwyższą półkę. Do tego kosztuje śmieszne pieniądze wg mnie. Sam mam na niego chrapkę w przyszłym sezonie.
Wybór tego wosku akurat na tą chwilę był świadomy, czy też nic innego nie było pod ręką? Wszak zima się zbliża wielkimi krokami, a zdajesz a trwałość butikowych wosków nie jest akurat najlepsza

Efekt zwala z nóg, teraz tylko zadanie dla Ciebie utrzymać jak najdłużej taki stan, czyli QD między każdym myciem i modły o to, żeby żaden kretyn nie porysował ci znów auta :)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

No niestety poważne, ale ważne że zeszło prawie wszystko. Wosk jest naprawdę rewelacyjny jak za ta cenę, dobrze się nakłada oraz poleruje, a efekt widać na załączonych zdjęciach. Co do wyboru, to chcieliśmy jeszcze położyć Zymol Glasur, ale yesfan z kosmetykaaut.pl słyszał opinie, że na czerwonym lakierze Victoria robi robotę i chciał przetestować. Wiem że na zimę to najlepszy byłby jakiś sealant, albo wosk syntetyczny, ale mam warunki, żeby w trakcie zimy nawoskować całe auto jeszcze raz ;). Paczka z kosmetykami do pielęgnacji będzie na dniach zamówiona, aby jak najdłużej utrzymać taki stan auta. Miło że się podoba.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 9:51 przez Alan6R, łącznie zmieniany 1 raz.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Sledze watek od poczatku bo baaaaardzo mi sie podoba 6R zwlaszcza w tym kolorze... Mam nadzieje, ze dzisiaj na spocie bedzie mi dane ogladac efekty prac polerskich :) Zobaczymy czy lepiej wyglada niz moj lakier po 13 latach nic nie robienia z nim :grin: :grin:
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

shao Dzięki, na pewno zobaczysz. Tylko że od soboty auto zrobiło 500 km po polskich drogach, ze 100 km w deszczu, więc już jest trochę brudne, ale nie zdążę go dziś wypucować.
Awatar użytkownika
shao
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: shao »

Fajnie :) Jak zrobie jakies foty (a mam taki plan) to po spocie Ci podesle :)

Co do brudu to jest niezla myjnia (Basja) niedaleko aquaparku otwarta do 18, moze sam wskocze szybko przed spotem ;)
Awatar użytkownika
matii
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: matii »

z jakieś 2 miechy temu siedziałem w takiej w Zduńskiej Woli w Autoweberze. Auto mega! Choć ja bym się zastanowił na Golfem VI generacji, znaczy na drugi rok będe takiego szukał.
Była Cordoba Vario FL TDI
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Sam myślałem nad mniej wypasioną wersją 1.4 TSI 122 km w Golfie VI, ale musiałbym i tak mieć dodatkowo prawie 10 tys więcej, bo kusiłby xenon oraz tylne lampy LED, za które trzeba słono zapłacić. Znów idąc tym tokiem rozumowania, można dołożyć kolejny grosz i mieć Scirocco, które dla mnie jest mega. Dlatego wybór padł na wypasione Polo i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Polo po ponad tygodniu od woskowania, już na zimowym setup. Samochód tylko po umyciu Duragloss 901, bez innych zabiegów detalingowych - to odbyło się później. Zdjęcia słabe, bo to tylko telefon.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pablosky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pablosky »

Aoox

Współczuję, "zdarzenia" błotnikowego wiem jak to boli przy nowym samochodzie. Jednocześnie gratuluję, że udało się sprawę załatwić bez ingerencji lakiernika. Naprawdę piękne auto w najlepszym możliwym kolorze :grin:
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm
Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS
----------------------------------------------------------------------------------
[colo
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Jako że codziennie przeglądam ebay.de w poszukiwaniu teili z GTI oraz xenonów, natrafiłem na kompletną podsufitkę do GTI z wersji 2 drzwiowej, z alarmem + wszystkie plastiki, rączki, lampki. Teraz pozostaje mi pojechać 550 km w jedną stronę po nią Polówką (prawdopodobnie w przyszły weekend), więc narazie zapodaję fotkę z aukcji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Noo grubaśnie, czarny sufit nie jest zły ;)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

syto :shock:
ponad 1000km targać po frykasy - to sie nazywa poświęcenie ;]
Ja od 2 lat czesze ebay.de w poszukiwaniu brakujących elementów wnętrza w kolorze beżowym i wiem, że warto czekać:)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Po 2 latach bez owocnych poszukiwań czarnej podsufitki do 9N/9N3 ( były, ale do wersji 4 drzwiowej, albo z szyberdachem), powiedziałem sobie, że teraz nie mogę przegapić takiej okazji, bo za 300 Euro za idealną podsufitkę z wszystkimi gratami to wg. mnie rewelacyjna cena.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Aoox""]Po 2 latach bez owocnych poszukiwań czarnej podsufitki do 9N/9N3 ( były, ale do wersji 4 drzwiowej, albo z szyberdachem), powiedziałem sobie, że teraz nie mogę przegapić takiej okazji, bo za 300 Euro za idealną podsufitkę z wszystkimi gratami to wg. mnie rewelacyjna cena.[/quote]

bdb cena a towar pewnie nie prędko znajdzie się na naszych aukcjach. Więc myślę,że warto jechać.
Sam jestem zmuszony wybezahlować za "gołą" podsufitkę do 6N2 w ASO prawie 300€ więc w twoim przypadku bym sie nawet nie zastanawiał
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

o ja cieeee megaa :bomb:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”