VW POLO 'Genesis' .:$aymon:. SPRZEDANY!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

VW POLO 'Genesis' .:$aymon:. SPRZEDANY!

Post autor: Saymon »

Witam! :piwo:

O MNIE:
IMIĘ: Szymon
ALIAS: $aymon
ROK: 1991

A oto mój pierwszy samochód:
MODEL: VW Polo
WERSJA: 'Genesis'
ROK: 1992
SILNIK: 1.3 75KM

CHARAKTERYSTYKA:
-Kolor "violett-touch-perleffect"
-Posiada instalację LPG ;D
-Centralny zamek +alarm
-Halogeny
-Sportowa kierownica
-Silnik oryginalny
-Felgi BBS '13 ;]
[size=99px]-Wiki de:
"Kotflügelverbreiterungen mit Stoßleisten, BBS-Leichtmetallfelgen 5,5x13 mit 175/60R13-Reifen, teillackierte Stoßfänger, Aussenspiegel und Griffleiste am Kofferraum in Wagenfarbe, weiße Frontblinker, Nebelscheinwerfer, schwarz-rote Heckleuchten, Wärmeschutzverglasung, Exklusivlackierung violett-touch-perleffect, Sportsitze und Innenverkleidungen im Sound-Design, zusätzlicher Schriftzug "Genesis" in den Kopfstützen, bedruckte Tuftingvelour Fußmatten im Vorderen bereich, Soundanlage Genesis mit Radiogamma und zwei Dreiwegelautsprechersystem vorne und zwei Zweiwegelautsprechersystemen hinten, sowie zwei kleinen Subwoofern, elektronisch verstärkende Dachantenne, 3-Speichen-Sportlenkrad (bei 83 kW – Leder) mit violettem Zierbalken und Genesis-Schriftzug, Schlüsselanhänger mit Schriftzug "Genesis" und VW-Zeichen, Drehzahlmesser, Digitaluhr – nur als Coupé mit 40-, 55- und 83-kW-Motoren"[/size]

PLANY:
+Wymiana zawieszenia [size=99px][zrobione][/size]
+Obniżenie 30mm przód [size=99px][zrobione][/size]
+Tylne lampy dymione/G40 ;] [size=99px][zrobione][/size]
+Białe kierunkowskazy [size=99px][zrobione][/size]
+Końcówka wydechu [size=99px][zrobione][/size]
+Radio (JVC KD-341) [size=99px][jest][/size]
+Mocne głośniki, może jakiś zestaw (Alphard) [size=99px][50%][/size]
+Radio CB (INTEK M150 +antena PRESENTER 874/GEORGIA) [size=99px][jest][/size]
+Nowa kierownica, może sportowa, i gałka zmiany biegów [size=99px][zrobione][/size]
+Przyciemnienie szyb z tyłu 30%
+Naklejki "firmówki" na szyby [size=99px][zrobione][/size]
+Nowy lakier auta [size=99px][75%][/size]
+Chromowane wykończenia
+Nowy lakier felg + polerka rantów
+Malowanie/oklejanie elementów wnętrza
+Podświetlenie UV wnętrza
+Dopieszczenie autka ;D

To chyba aktualnie wszystko co mam w najbliższych planach, a później - kto wie ;D
PozdraVWiam!

FOTO:
[size=99px]sierpień 2009[/size]
ObrazekObrazekObrazek

[size=99px]radio JVC KD-341[/size]
Obrazek

[size=99px]luty 2010[/size]
ObrazekObrazekObrazek

[size=99px]luty 2010[/size]
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

[size=99px]kwiecień 2010 Felgi i nowe oponki[/size]
ObrazekObrazekObrazek

[size=99px]październik 2010 Po lakierowaniu i kosmetyce[/size]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

$aymon
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 8:08 przez Saymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Autko miało niedawno wymieniane przednie zawieszenie, caaałe, i przy okazji zostało obniżone ;)
Na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale przód stoi niżej niż tył, ok 3 cm w dół poszedł przód :)
Przy okazji też jest sztywniejszy :butcher:
Obrazek

Dodana "sportowa" końcówka wydechu i lekkie odświeżenie lamp tylnych :grin:
Drugi halogen założony (niestety jeszcze nie podłączony ;/), a wnętrze kilka dni temu było kompleksowo czyszczone Karcherem, plam i kurzu brak ;D :butcher:
Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 9:57 przez Saymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Widać troch opadła a jak go obnizyłeś o -30 springi inne ?
Ogólnie ładnie tylko troche kosmetyki brakuje i ta naklejka na drzwiach mi jakoś nie podchodzi
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Kosmetyka wykończeniowa będzie ;] Pracuję sezonowo żeby odłożyć na lakiernika, kilka elementów (5) będzie malowane etc, spokooojnie ;D Już niedługo ^^ Plastiki pójdą pod szlif, na gładko, bo tak tanio i mam nadzieję że efekt końcowy nie będzie zły :butcher:

A obniżony poprzez krótsze sprężyny ;) :butcher:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Cześć! :beach:
Trzeba odświeżyć trochę temat bo autko trochę się zmieniło ostatnio... :oki:
Przeszło wizytę u lakiernika, spisał się wyśmienicie, jednak autko poleci jeszcze raz bo zapomniał o jednym małym detalu ^^ :jester: Naklejki 'Genesis' na bokach zostały usunięte, i lepiej się prezentuje przez to cała buda :oki: Niedługo będę odświeżał jej stary lakier (nie była malowana cała) i polerował żeby świecił się cały ;) Srebrny napis POLO na bokach zostaje :blush2:
Wszystkie plastiki poszły w szlif ale nie dało to zadowalającego efektu i będą malowane lakierem lub czarnym matem ;) Okleina słupków będzie nowa, tylko szukam gdzie takową dostać ;d
Bębny poszły w czarny kolor :) Całe nadwozie zakonserwowane i zrobione co trzeba żeby nie korodowało ;] Jutro będę jeszcze montował nadkola z tyłu ;) :good:
Kupiłem dwa oryginalne halogeny i są założone już, tylko żarówek brakuje, jutro lub w sb kupię ;]
Zastanawiam się nad kupnem nowego zderzaka z przodu, ale chyba będzie stary malowany, a na tył będzie na 99% nowy ale nie wiem jeszcze kiedy :glare: Gdy się z tym uporam będą chromowane wykończenia ;)

Tutaj mała sesyjka z Polówką Passlandisa ;) Pozdro dla Niego! :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Więcej i dokładniejszych fotek dodam niedługo, nie ma czasu na sesje w dzień ;)
Pozdrawiam! :beach:
Ostatnio zmieniony 14 paź 2010, 10:05 przez Saymon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Siemankoo :oki:
Noo, obiecane fotki, tym razem robione w dzień, w CityParku, niestety było dużo aut i fajne miejsca były zajęte ;< :glare:

Czekam na ocenę autka i prac! :) A było ich trochę w tym miesiącu, bo auto nabrało blasku po kompleksowym czyszczeniu, odrdzewianiu, wymianach wszelkiego rodzaju i lakierowaniu :D :butcher:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

I jak? ;) :hello:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bishop
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Bishop »

Jak dla mnie to tutaj nie wygląda, osłonka nad szybą, znaczki na tylnej klapie, napis na drzwiach i te lampy jakieś takie, nie ori coś :P Lakier ładny, niech się błyszczy bo wtedy znacznie piękniejszy...
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Jak wyżej tyle że lampy moga być
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Bishop""]Jak dla mnie to tutaj nie wygląda, osłonka nad szybą, znaczki na tylnej klapie, napis na drzwiach i te lampy jakieś takie, nie ori coś :P Lakier ładny, niech się błyszczy bo wtedy znacznie piękniejszy...[/quote]
Ta osłonka nad tylną szybą to ori lotka która MUSI być żeby dziury nie było tam :crazy: Nie wiem skąd to wyj...ałeś :rotfl: Była tylko malowana czarnym matem ;)
Lampy z tyłu są oryginalne, tylko kierunki były pomarańczowe a ja je przyciemniłem specjalną folią :cool:
Znaczki i emblematy są w chromie bo taka koncepcja, dojdą listwy chrom w zderzaki za jakiś czas :good:
A napis na boku to rzecz gustu - zostaje, mi się bardzo podoba, wyróżnia to auto :butcher:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bishop

Post autor: Bishop »

[quote=""Saymon""]Ta osłonka nad tylną szybą to ori lotka która MUSI być żeby dziury nie było tam :crazy: Nie wiem skąd to wyj...ałeś :rotfl: Była tylko malowana czarnym matem ;)[/quote] Słucham ? :shock: Osłonka a nie lotka... Różnica dość spora... Może jaśniej, osłonka nad przednią szybą.
[quote=""Saymon""]Lampy z tyłu są oryginalne, tylko kierunki były pomarańczowe a ja je przyciemniłem specjalną folią :cool: [/quote] Ano właśnie, i przebija pomarańcz przez folie pewnie, imo, lipnie to wygląda... do tego mogłeś dać już cofania światło też na ciemno aby już jakoś było jak ori dymione.
[quote=""Saymon""]Znaczki i emblematy są w chromie bo taka koncepcja, dojdą listwy chrom w zderzaki za jakiś czas :good: [/quote] O tyle znaczek POLO na tyle jakoś nie pasujący do tego, imo. Kiedyś w starym temacie też o tym pisali że nie pasi, ale ok, nie nasza to sprawa ;) Ważne że Ci się podoba.
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Te osłonki mają służyć a nie wyglądać, praktyczne są bo przy otwartym oknie nie wlatuje deszcz ;)
Lepiej wyglądają te światła z czarnym kierunkiem niż z pomarańczowym :grin:
Genesis ma z tyłu inną wnękę na znaczek niż inne, i ciężko cokolwiek dopasować, a ten chromowany to wypełnia i będzie pasował do auta gdy będzie już "skończone", może na wiosnę ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

SPRZEDAM MOJE POLO! :)
W planach coś innego, prawdopodobnie Polo 6N lub Golf 3, czyli tak na dobrą sprawę klubu nie zmienię, a na spotach i forum będę się pojawiał, nawet Golfem! ;) :blush2:

Autko wystawione na aukcji internetowej, tutaj powiem tylko tyle że cena wynosi 3 tys zł (do negocjacji!).
Tel kontaktowy do mnie podam tylko na PW :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

SPRZEDANY! Proszę o zamknięcie tematu lub przeniesienie do sprzedanych... :aniolek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Saymon zgodnie z prośbą, ale zrobię jedno i drugie tj. zamykam i przenoszę :)
Jeżeli nowy nabywca się ujawni i będzie chciał kontynuować wątek to proszę o info :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”