Głównie nierówne obroty, pływanie między 1-3 tys obrotów. Problemy z zapłonem i czasem za niskie obroty ;/
Ja miałem z tym problemy, pomogła dopiero wymiana przepustnicy z całą elektroniką (podobno ta elektryka steruje niskimi obrotami) a na dodatek mam instalację gazową. Po wymianie musiałem jeszcze jechać na komputer na diagnozę i usunięcie błędów, ale możesz (jeśli masz możliwość) najpierw zdiagnozować problem bo wymiana przepustnicy z elektroniką to ok 250-400zł za używkę :glare:
Mam takie objawy jak postoi na słońcu i jest ciepło to przerywa (szarpał jakby paliwa nie dostawał, ale to było latem), teraz jest chłodniej i jeżdże około 80 km dziennie i narazie nie przerwała, ale obroty cały czas trzyma około 1700 na postoju, (jak zimny silnik to obroty są ok)no i wiecej pali:/ jeszcze zauważyłem, że przy dodawaniu gazu, jak zasysa powietrze słychać "ryk", buczenie i ma bardzo wolna reakcje na gaz, i lubi sobie walnąć w rure. Ma kompie byłem ale nie mogli nic zdiagnozować (nie mogli coś sie połączyć z moim vw).
Zawszy możesz poprosić kogoś z forum kto mieszka niedaleko ciebie i ma możliwość podłączenia. Ja z chęcią pomogę jeżeli jesteś z okolic Jeleniej Góry. Masz jeszcze inne wyjścia viewtopic.php?f=25&t=18892 albo zprawdzać jak "wygląda" praca silnika przy odłączeniu różnych czujników.
Zawszy możesz poprosić kogoś z forum kto mieszka niedaleko ciebie i ma możliwość podłączenia. Ja z chęcią pomogę jeżeli jesteś z okolic Jeleniej Góry. Masz jeszcze inne wyjścia viewtopic.php?f=25&t=18892 albo zprawdzać jak "wygląda" praca silnika przy odłączeniu różnych czujników.
[quote=""polo2""]Mam takie objawy jak postoi na słońcu i jest ciepło to przerywa (szarpał jakby paliwa nie dostawał, ale to było latem), teraz jest chłodniej i jeżdże około 80 km dziennie i narazie nie przerwała, ale obroty cały czas trzyma około 1700 na postoju, (jak zimny silnik to obroty są ok)no i wiecej pali:/ jeszcze zauważyłem, że przy dodawaniu gazu, jak zasysa powietrze słychać "ryk", buczenie i ma bardzo wolna reakcje na gaz, i lubi sobie walnąć w rure. Ma kompie byłem ale nie mogli nic zdiagnozować (nie mogli coś sie połączyć z moim vw).[/quote]
W moim przypadku było to samo, zwyczajne błędy na przepustnicy, a dokładniej w elektronice od niej :glare:
Ja ostatnio też mam taki problem, po wymianie płynów i filtrów i zbieram się od 3 tyg żeby jechać na komputer.
Wystarczy tylko wykasować błędy i ustawić przepustnice (obroty, ssanie, itp) ale niech zrobi to osoba która ma pojęcie, bo każdą Polę trzeba indywidualnie konfigurować :cool2: