Hella Black Magic vs. TYC

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Hella Black Magic vs. TYC

Post autor: vwmaro »

Czym różnią się lampy tylne do polo 6n produkcji Hella Black Magic, a TYC ? Różnią się tylko producentem czy TYC to podróbki Hella?
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Z tego co rozmawialm z jujorem, to TYC są kopią Helli. Przy cenie 219 zł za komplet brałbym Hellę, bo 20 zł to żadna różnica.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

jujor mówił, że TYC nawet lepiej świeci :) ale ja mam do zamienników mieszane uczucia, bo często jest problem ze spasowaniem. Przykład: przednie kierunki białe - firma GECAR czy DJAUTO nie pamiętam, wyglądają identycznie jak ori HELLA ale...są z 5mm krótsze. Po włożeniu w swoje miejsce jest efekt "wytrzeszcz oczu" :crazy: :shock: (lampy wystają :P). Gdy zlicuję je z lampą to przy łączeniu z błotnikiem powstaje szpara, a kierunkowskaz zaczyna latać bo nie siedzi już dokładnie w swoich mocowaniach :bomb: Dlatego szukam białych lub dymionych HELLA :)
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

up!
Czekam na inne zdania na ten temat. :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

ja zanim kupiłem Hella Black też zastanawiałem się nad TYC i nie widziałem żadnej różnicy (w cenie około 20zł wyszło)
Awatar użytkownika
NATE
Newbie
Newbie

Post autor: NATE »

TYC są bardzo dobre, dobrze wykonane i pasują. miałem zamiennik oryginalnej lampy - swieci świetnie, nie ma sie do czego przyczepic.
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

NATE a to ciekawe bo TYCe to jedne z gorszych zamienników oryginałów, pisze z autopsji bo miałem okazję porównać je organoleptycznie i w działaniu. Nieraz widziałem wypalone/łuszczące się odbłyśniki w reflektorach, parujące lampy, tandetnie wykonane kierunki itp.. To że jako nówki niektóre ich produkty mogą wyglądać podobnie do dobrych marek to nic, tzreba zapytać co się z tym stanie po np., roku użytkowania. Dużo ludzi pisze np. w przypadku reflektorów, że zmiana na plus, owszem jak zamienili stare/wypalone/brudne lampy na nowe to jak a nie być widać różnicy?

Jeżeli jeszcze do tego jest różnica rzędu 20 zł w stosunku do Helli to na TYCa nawet bym nie smarknął :grin:

PS. chyba że ostatnio im się coś poprawiło :?:
Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 13:55 przez Skfarek, łącznie zmieniany 1 raz.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
A
Anonymous

mialem i tyc i helle w moim przypadku niebylo zadnej roznicy i te pasowaly idealnie na tyl i te
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Skfarek
Nie wiem, osobiście nie miałem możliwości ich sprawdzić. Ale jako że zanim coś kupię, lubię zebrać opinie, to pogadałem sobie o tych lampach z jujorem, bo miał i Helle i TYC. Dowiedziałem się że jeżeli chodzi o wygląd, to nie ma praktycznie żadnej różnicy mięczy nimi, a TYC mogą nawet trochę jaśniej świecić niż Helle. I według jujora były to dobrej jakości lampy. Ale tak jak mówisz, przy różnicy 20 zł, brałbym Helle bez zastanowienia. Rozkminkę miałbym dopiero przy różnicy rzędy 100 zł :D
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

ale jeśli nigdzie nie mogę dostać hella black magic a na allegro są TYC to czy warto je brać?
A
Anonymous

Wg. mnie warto. Gdybym nie znalazł Helli właśnie te bym kupił.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

warto. miałem takie lampki bardzo ładnie świeciły...
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”