[Classic] urwana śruba z zacisku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

[Classic] urwana śruba z zacisku

Post autor: conan »

Jak w temacie jedna śruba urwana druga cała obkręcona w miejscu imbusa. Sytuacja na tyle gorsza iż jarzmo do którego jest przykręcony zacisk jest jako cały odlew razem z zwrotnicą. Żaden mechanik niechce się podjąć odkręcania tej urwanej śruby czy też wiercenia itd...
Zwrotnica na złomach nie dostępna na tarcze wentylowaną.
Jednym słowem mogę powiedzieć iż volkswagen to marka grubo przechwalona, mój stary opel blache miał słabą ale mechanicznie wszystko mozna było zrobić a tu jest na odwrót, blacha dobra a mechanicznie co się chwyci to się urwie.
Jednym słowem na giełde z nim...
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

niby w czym przechwalona ?? jest to najnizsza półka niemieckich aut poza oplem .. wiec cudów nie ma sie co spodziewac , a to ze masz śrobe zerwana to chyba nie wina marki tylko jakiegos Magika co to urwal .. nie powiesz chyba ze "samo sie zrobilo sie" .. wogole nie rozumie tego posta , prosisz o pomoc czy wyrażasz opinie o koncernie ? jesli opinia to nie ten dzial jak juz to off-topic ,chociaz bardziej śmietnik ... jesli o pomoc to chyba jedyne co zostaje to ; nawiercic , nagwintowac lewy gwint , wkrecic "wykretak" i calosc spróbowac wykrecić .. lub przewiercic w piguły i nagwintowac nowy gwint..jesli to nie pomoze to tylko szukać na szrotach ..ale jak sam piszesz moze byc ciezko ? nie wiem co kupiłeś za auto ..ale moje ma 16 lat i mechanicznie jak i blacharsko jest na 5 i napewno nic sie nie sypie i nie odpada ..ehh
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

Naprawione, heh na 5 warsztatów mechanicznych tylko jeden koleś się podjął tej naprawy, w kazdym innym albo im sie nie chciało albo tłumaczyli ze to hamulce i to trzeba nowe :eek: .
Gość który się tego podjął ma mały warsztat (ruda śl "chebzie"), objechaną śrubę odkrecił na ciepło a urwaną udało się wykręcic po dospawaniu innej śruby. Także niema uszkodzony gwint co w przypadku hamulców jest ważne. Przy okazji wymienione górne siedzenie mcpersona i gałka która pękła przy odkręcaniu. Koszt to 150zł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”