[9n] Pytanie laika o przebieg - 1.9 SDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
floowkid
Newbie
Newbie

[9n] Pytanie laika o przebieg - 1.9 SDI

Post autor: floowkid »

Cześć

Przymierzam się do kupna swojego pierwszego samochodu (używany), jeśli chodzi o mnie totalnie się na nich nie znam, jedyne moje wymagania to fakt żeby jeździł jak najdłużej. Zaufałem znajomym, a oni polecili mi Polo. Przewiduje rocznie robić około 25000 km. W rodzinie mam osobę która chce sprzedać model z 2004 roku, 1.9 SDI z przebiegiem 160000 km (auto kupione w salonie w Polsce, 1 właściciel) i kupić większy samochód ze względu na rodzinę. Przeglądałem na forum niektóre wątki i część z was pisała że tak naprawdę liczy się stan silnika, a nie przebieg.
Jeżeli więc po sprawdzeniu owego na stacji kontroli wszystko będzie ok, to ile lat mogę się cieszyć takim samochodem uwzględniając kilometry o których pisałem wyżej?
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

floowkid
SDI to baaardzo zywotne silniczki, spokojnie mozna nim zrobic 400 000km jesli tylko jest odpowiednio uzytkowane, tj wymiany na czas, nie zylowane itp :)

tutaj nie ma turbo wiec praktycznie nie ma sie co popsuc :)
Awatar użytkownika
Gulunio
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Gulunio »

Zdrowy silnik 1.9sdi z przebiegiem 160kkm jest można powiedzieć dotarty. Spokojnie przejedzie w granicach 500tyś :) Jest to nie wysilona jednostka diesla bez turbo. Jak będziesz się z nim dobrze obchodził to odwdzięczy Ci się bezawaryjną pracą :)

Zostałem uprzedzony :acute: ;)
Evergreen :)

Klucze 2010 | Kozienice 2010 |...
R
Rusek2979
Newbie
Newbie

Post autor: Rusek2979 »

polecam sam mam taki zrobi spokojnie to 500 tyś km. Tylko jak chcesz się ścigać to nie polecam. Ale i tak spokojnie to 180 wyciągnie tylko powoli.
f
floowkid
Newbie
Newbie

Post autor: floowkid »

Dziekuje za odpowiedzi
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”