[quote=""adas110780""]teoretycznie silnik to jest część zamienna więc nie trzeba zgłaszać do urzędu, ja tek miałem jak jeszcze jeździłem bmw, ale to na przeglądzie pewnie kiedyś wyjdzie, choć teraz nie patrzą chyba na nr silnika[/quote]
Niby tak, ale chce to zrobić wszystko do końca legalnie choćby z ubezpieczeniem i np. jak pojadę za granice to u nich to może być inaczej rozpatrywane i mam problem jak nie mam tego wbitego w dowód. Jedyne co wiem to to, że musi być faktura na silnik.
[quote=""Toto""]sam mam taki silnik, skrzynie ETB i ETC były montowane do tego silnika, więc podejdzie, co do łap i półosiek podejrzewam, że tutaj nic nie trzeba będzie zmieniać, ja również mam skrzynie na wybierak, tylko oznaczenie ETC, o więcej informacji zapytaj się osób, które robiły SWAPa na np. silnik z GTI, swoją drogą przymierzając się do SWAPa mógłbyś już kupić silnik od GTI, koszta nie wiele większe, ostatnio za 2,5 tys. zł był na allegro silnik razem ze skrzynią, może nawet jeszcze jest, więc koszt samego silnika i skrzyni nie wiele większy, a zawsze to już 1.6 i 25KM więcej

pomyśl nad tym

[/quote]
Mam taką nadzieje, że półośki wytrzymają i że łap nie trzeba ruszać bo tak osobiście mi się nie chce kombinować. Uf, dobrze, że skrzynia na wybierak

To mamy jakiś konkret

na razie wszystko się układa w całość. Co do silnika z gti to jednak różnica cenowa jest, ciężej dorwać zdrowy motor a trudniej z tego co wiem o ewentualne części w naprawie a takie 100km myślę, że już by dawało spokojnie radę

Teraz mi tak jeszcze wpadło do głowy czy np. chłodnica by wyrabiała przy takiej zmianie?