komand19 sprawdź czy na drugiej pozycji jest gniazdo/podstawka na przekaźnik bo być może nie masz zamontowanego przekaźnika.
Gniazdo na przekaźnik wycieraczek
Gdy nie ma włożonego przekaźnik od wycieraczek działa tylko drugi bieg wycieraczek (manetka w max. górnym położeniu).
Pozdrawiam
Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Czyli masz coś kombinejszon albo przekaźnik wisi na przewodach. Etka podaje jak byk przekaźnik nr 19 do czasowej pracy wycieraczek. A jeśli masz czujnik deszczu to przekaźnik czasowy ma mieć nr427
Nie mam polo ale manetka jest jak u mnie i mi sie zdaje że jest. pozycja off; raz do gory- wolny; jeszcze raz w gore- szybki; ponizej pozycji off- bieg czasowy. Przynajmniej tak mi swita. bez przekaznika nie ruszy bieg czasowy na bank i chyba wolny. Na pewno bez przekaznika ruszy bieg szybki
komand19 najlepiej jakbyś odkręcił dolną część tapicerki od strony kierowcy i zobaczył czy ten przekaźnik nie wisi na przewodach i czy wogóle jest tam.
Pozdrawiam
Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Tak jak kolega Marianoo napisał powyżej off jest wolny i potem szybki bieg wycieraczek. Poniżej off jest czasowy, który u mnie nie działa. Już wcześniej sprawdzałem i nigdzie nie znalazłem luźno wiszącego przekaźnika. Chyba że ktoś po prostu go wyciął razem z podstawą przekaźnikową i teraz moge se szukać wiatru w polu
Sorry za tak dluga zwloke w odpowiedzi ale mialem problem z netem a pozniej mnie w kraju nie bylo. A widze ze temat troche sie rozkrecil.
U mnie byl wadliwy przekaznik choc bylem myslalem ze to manetki bo po 4dniach dzialay a potem znow przestaly jednak najtansza usterka wyszla I cieszy mnie to a wycieraczki hulaja.
Tym co nie dziala a sprawdzali prawie wszystko to polecam tez sprawdzic czujnik pod maska (jest tam gdzie sie maske otwiera. Czujnik odpowiada za to ze jak maska w gorze to wycieraczki nie wlacza sie. I to podobo tez lubi broic.
Koledzy, mam następujący problem, przestały mi działać wycieraczki czasowe, pozostałe tryby działają natomiast w momencie kiedy wracam manetką do pozycji 0 wycieraczki zatrzymają się na środku szyby.