[quote="Michał88"]Najprawdopodobniej kostka stacyjki do wymiany.[/quote]
Po czym to wnioskujesz?? Jakby była padnięta kostka, to w ogóle by nie dawała sygnału na rozrusznik. U mnie działo się tak, że włączając zapłon wszystko było ok, ale przy próbie odpalenia auta jakby odcinało prąd na aucie.
[quote="Michał88"]Najprawdopodobniej kostka stacyjki do wymiany[/quote]
[quote="JuStIcE"]Po czym to wnioskujesz?? Jakby była padnięta kostka, to w ogóle by nie dawała sygnału na rozrusznik.[/quote]
Bo slaby kontakt w kostce i ona odcina napięcie przez którą płynie dość duży prąd.
Lub słaby kontakt aku masa,lużne bezpieczniki główne.
Sorki że tak późno pisze ale byłem za granicą i nie miałem możliwości... Po wymianie kostki stacyjki i niezmieniających się objawach oddałem samochód do mechanika... Facet wymienił aparat zapłonowy i po kłopocie... jedynie nie potrafię sobie tego połączyć z niekręcącym się rozrusznikiem :niewiem: ale ważne że już jeździ... :cool2:
przepraszam że w tym temacie ale nie chce przez jedno pytanie zakładać nowego tematu. A pytanie mam czy instalacja gazowa sekwencja będzie pasowała z silnika 1.0 do 1.4 lub 1.6? Bo nie wiem czy da się ja przełożyć razem z silnikiem czy trzeba będzie zakładać nową instalacje gazowa?
Z tego co się orientuje może wymagać lekkiej modernizacji jak będzie zakładana z mono wtrysku do pełnego wtrysku i na odwrót... Może bardziej doświadczeni się o tym wypowiedzą...
ja przekładałem z 1.0 AEV (monowtrysk) na 1.6 AEE (wielopunkt) i roboty jest naprawdę mnóstwo pompę w baku trzeba zmienić krućce przyłączeniowe od przewodów paliwowych nie pasują. i wiele innych rzeczy trzeba lewarek zmieniać bo w starszych jest wybierak w nowszych już na linki ja miałem rozbitą polówkę z AEE także miałem wszystko co trzeba
a jak jest możliwość to lepiej zawsze brać taki sam żeby pasiło wszystko
Kurcze to teraz to musze się zastanowić czy to robic bo chciałem wielopunkt przeniesc za 1.0 wielopunkt. Może bedzie mniej roboty i do tego świeża instalacja gazowa ktorej jednak nie chciałbym wyrzucać i zakładać nowej na nowym silniku.