jaki filtr paliwa?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
martin
Newbie
Newbie

jaki filtr paliwa?

Post autor: martin »

Jako że przyszedł czas wymiany oleju to za jednym podejściem chcę też wymienić filtr paliwa. Możecie coś polecić , wiem że zamiennik któregoś z producentów (chyba Filtron-u) jest jakiś delikatnie wybrakowany ?. 1.4 APQ '98.
Mein erste Deutschewagen VW Polo.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jest jakiś delikatnie wybrakowany
skąd masz kolego takie informacje?? filtry filtrona nie są złe nie wiem czemu u ludzi takie odczucia co do rodzimych produktów?
zakładaj standardowy filtrona albo dopłać 10 zł więcej za filtr Manna jak masz za dużo kasy, nie poczujesz różnicy, mówię dlatego że sam testowałem i nie ma sensu przepłacać i się oszukiwać.
Co do filtra oleju to zakładam tutela/weber też wszystko oki, kiedyś filtron i też było malina, co do reszty filtrów to filtron się dobrze spisuje i nie ma problemów.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: bialas313 »

Ja pierwszy filtr paliwa założyłem filtrona, ale po ok roku podczas dużych mrozów miałem problem z odpalaniem auta. Wykonałem wtedy kilka zabiegów, w tym wymiana filtra na mann. Wydaje mi się, że wtedy pomogło ale się okażę w ekstremalnych warunkach, czyli w zimę. Wydaję mi się, że to jest najlepszy test dla wielu podzespołów :)
Obrazek
Obrazek
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Zawsze używam filtrów Filtrona, powietrza, paliwa i oleju, nigdy nie miałem najmniejszego problemu z samochodem, w zimie czy lecie, tankuje paliwo ze sprawdzonej stacji. Jak znam życie to ta opinia o Filtronie to propaganda innych producentów,
dla których rodzimy Filtron jest zagrożeniem,.
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Ja również nigdy nie miałem zastrzeżeń do filtrona. Moje problemy wynikały najprawdopodobniej ze złej jakości paliwa, tankowałem gdzie taniej, m.in. w carrefour ;) Wraz ze zmianą filtra, zmieniłem stację i tankuje w sprawdzonych. Mann trafił do mnie przypadkowo, bo akurat filtrona nie było. Popieram nasze i następny będzie FILTRON :oki:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
martin
Newbie
Newbie

Post autor: martin »

Tak tylko mi się o uszy obiło, filtr powietrza ma FILTRON-a i także nie mam zastrzeżeń. Dzięki za pomoc.
Mein erste Deutschewagen VW Polo.
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: miki96 »

a może mi ktoś powiedzieć, gdzie w 6N znajdę filtr paliwa, bo przyszła pora wymiany, a ja niewiem jak się do niego zabrać? (najlepiej jakieś zdjęcie)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""miki96""]a może mi ktoś powiedzieć, gdzie w 6N znajdę filtr paliwa, bo przyszła pora wymiany, a ja niewiem jak się do niego zabrać? (najlepiej jakieś zdjęcie)[/quote]
Było o tym :)
Masz go nad tylną belką tak lekko z boku, rzecz jasna przy baku :grin:
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

tzn. mam tam dojść z bagażnika czy skąd?
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""miki96""]tzn. mam tam dojść z bagażnika czy skąd?[/quote] musisz wejść do bagażnika i tam poszukaj a napewno znajdziesz :crazy: :doh: no przecież czaja Ci napisał jasno i wyraźnie a jak nie rozumiesz to poszukaj i poczytaj trochę a nie zadajesz takie banalne pytania
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""bialas313""]musisz wejść do bagażnika i tam poszukaj a napewno znajdziesz no przecież czaja Ci napisał jasno i wyraźnie a jak nie rozumiesz to poszukaj i poczytaj trochę a nie zadajesz takie banalne pytania[/quote]
bialas313 spokojnie. Młody jest chłopak, nie wszystko jeszcze wie. Dla nas banalne, dla innych trudniejsze. Generalnie musisz się dostać od spodu. Wrzuć w Szukajkę bo ktoś nawet fote wrzucał gdzie to jest wsadzone :)
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

no dobra, spokojnie, dzięki ;)

czaja- dzięki za wsparcie :agree:
Awatar użytkownika
miki96
Mały interesant
Mały interesant

czyli mam wejść do bagażnika, czy pod autem się legnąć? Bo na fotce to mi wygląda na jakieś zewnętrzne umiejscowienie, pod autem...
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

nie no sory to ja ci namieszałem, masz wejść pod auto z tyłu widzisz wydech i bak zaraz z tyłu baku jest ten filtr i 2 rurki do niego idące
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

dokładnie - za bakiem, wiem że może być problem ze znalezieniem bo mimo iż wiedziałem gdzie jest ten filtr nie mogłem go znaleźć (jakieś złudzenie optyczne?) :D ale jakoś się udało i wymieniłem na filtron - jak do tej pory gitara (pół roku)
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”