polerka lakieru (ręczna)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

polerka lakieru (ręczna)

Post autor: Hiszp4n »

Chodzi mi o ręczną polerke lakieru, zobaczyłem temat Turzola i jest miodnie ale nie bede kupował maszyny do polerki, czy są dobre srodki do polerki ręcznej?? tylko nie chodzi mi tu o tempo czy G3 :) tylko juz cos konkretnego zeby pozbyć sie w miare mozliwosci tych rys co widać tylko w słońcu czy w nocy pod światłem np z latarni ;/ wy jakos tam to nazywacie. więc czy jest możliwość poradzenia sobie z tymi rysami ręcznie?? :butcher:
I miejsce plac manewrowy
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

3M wypuszcza pasty tzw."pod rękę", czyli do ręcznej korekty, ręcznie pewnie ci to zajmnie z 60h no i troszkę środków trzeba nakupić, żebyś był zadowolony;p
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

spróbuj wosk w sprayu lub pasty nabłyszczającej z autolandu, robi robotę wg mnie, i to za śmieszną cenę.Wypróbuj.polecam.
civic r18a2/407 1,6 HDi
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

rat4
hiszpanowi hchodzi o polerke, to co ty polecasz to można robić ale po korekcie lakieru<czyt. usuniecie rys zmatowien i innych braków>
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="rat4"]spróbuj wosk w sprayu lub pasty nabłyszczającej z autolandu, robi robotę wg mnie, i to za śmieszną cenę.Wypróbuj.polecam.[/quote]

Wosk to produkt jako ostatni etap pielęgnacji lakieru a dyskusja toczy się nt. korekty lakieru

Hiszp4n
Ja bez oglądnięcia fotek nic nie doradzę. Wstaw zdjęcia lakieru pod mocną lampą halogenową, wtedy można będzie coś poradzić
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

spoko zrobie zdjęcia i zapodam, ale głównie chodzi o te bardzo drobne ryski, ogólnie lakier jak sie umyje jest ładny tylko chce sie pozbyć tych małych rysek co widać właśnie pod lampą, wstawie fotki to zobaczysz jak to wygląda :oki:
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
gibki staruszek
Newbie
Newbie

Post autor: gibki staruszek »

Na drobne ryski (np. te pod klamką itp.) ''Tempo'' wystarczy spokojnie. Kup i zobacz sam. W bardziej styranych miejscach więcej pościerasz i tyle. Są w sklepach takie fajne elektr. polerki za jekieś 100 zł , mają czerokie tarcze (jakieś 20 cm) na nie tempo i jest dobry efekt. Polerką można też fajnie wypolerować czarne plastiki.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="gibki staruszek"]Na drobne ryski (np. te pod klamką itp.) ''Tempo'' wystarczy spokojnie. Kup i zobacz sam. W bardziej styranych miejscach więcej pościerasz i tyle. Są w sklepach takie fajne elektr. polerki za jekieś 100 zł , mają czerokie tarcze (jakieś 20 cm) na nie tempo i jest dobry efekt. Polerką można też fajnie wypolerować czarne plastiki.[/quote]kolego przeczytaj pierwszy post autora tematu i zobaczysz, że nie chodzi mu o polerkę pastą tempo, która jest dobra ale do czyszczenia garów :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

Toto
tempo do garów ?? czyś ty oszalał ??
Hiszp4n
...pasta polerska "na rękę" powiadasz... to ja życzę powodzenia, zbierz siły i weź z tydzień urlopu :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote="jacol"]Toto
tempo do garów ?? czyś ty oszalał ??[/quote]to jest taka metafora, chodzi o to, że jak ktoś siedzi chociaż trochę w car detailingu to wie, albo przynajmniej nie uznaje pasty Tempo jako dobrej do polerowania/odnawiania lakieru...stąd określenie, że taka pasta jest dobra ale do czyszczenia garów :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

jak Toto napisał, tempo to się nadaje do polerowania garnków wyłącznie, usunie co prawda polerowaną rysę, ale stworzy wokól siebie dzisiątki innych mniejszych...

ja polecam na takie koliste ryski widoczne pod mocne światło swirlx z Meguiar's lub Ultra Dep Shine z Autoglym i na to poźniej jakiś wosk jeżeli chodzi o ręczną pracę
Awatar użytkownika
gibki staruszek
Newbie
Newbie

Post autor: gibki staruszek »

[quote="Toto"]kolego przeczytaj pierwszy post autora tematu i zobaczysz, że nie chodzi mu o polerkę pastą tempo, która jest dobra ale do czyszczenia garów :)[/quote]

Nie wydaje mi się aby Hiszp4n chcąc polerować auto ręcznie używał kiedykolwiek Tempo, więc pewnie nie wie co pisze... ta pasta sprawdzi się jako pierwszego polerowania . A jeśli chce profesjonalizmu niech wyda pare setek ... kolego ...
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote="gibki staruszek"][quote="Toto"]kolego przeczytaj pierwszy post autora tematu i zobaczysz, że nie chodzi mu o polerkę pastą tempo, która jest dobra ale do czyszczenia garów :)[/quote]

Nie wydaje mi się aby Hiszp4n chcąc polerować auto ręcznie używał kiedykolwiek Tempo, więc pewnie nie wie co pisze... ta pasta sprawdzi się jako pierwszego polerowania . A jeśli chce profesjonalizmu niech wyda pare setek ... kolego ...[/quote]może nie używał, ale na pewno trochę czytał o car detailingu, dostępnych produktach, etc., dlatego na starcie wyeliminował pasty tempopodobne jako dobry środek do polerki, a że profesjonalnych firm jest tak wiele to wolał zapytać co można użyć do ręcznej polerki, bo wiadomo, że nie wszystko się nada...kolega powyżej zaproponował jakiś zestawik no i jest jakaś rzeczowa odpowiedź...kolego... :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

spokojnie chłopaki :) nie chce tempo!! chodzi mi juz o coś profesjonalnego. miałem zrobić fotki ale zapomniałem. tempo to ja używałem jak miałme stare białe polo :) tam mi wystarczało ale tu do czarnego trzeba mi cos lepszego :) zaraz poszukam jakiejś fotki

Iceman robiłeś u siebie polerke takim zestawem?? moze byśmy sie usawili to byś zerkną na mój lakier??
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote="Hiszp4n"]Iceman robiłeś u siebie polerke takim zestawem?? moze byśmy sie usawili to byś zerkną na mój lakier??[/quote]
o mnie pamietajcie ;D

ponadto swirlx recznie nie daje efektu, wiec bo mam i sprawdzalem, probowalem nakladac tak jak w tutorialach na stronie meguiar's, tak jak pisza w internecie i wg wlasnych pomysłow
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”