Witam wszystkich od niedawna mam mały problem z moją polóweczką a dokładniej chodzi o dziwny dzwięk podczas jazdy wydobywający się gdzieś z pod przedniej części samochodu taki jakby przesakujacy podobny do dzwieku przeskakującej zapadki tylko bardziej stłumiony najbardziej slychac to na 2 biegu przy około 20km/h przy wcisniętym sprzegle dzwięk ustaje tak samo przy wrzuceniu biegu jałowego w czasie jazdy i kręceniu kołami na podnośniku niczego juz niesłychać .
Podejrzenie pada na skrzynie biegów choć z wrzucaniem biegów niemam najmniejszego problemu ladnie wchodza nic niezgrzyta na zadnym biegu oleju jest tyle ile ma być niema zadnych wycieków myślałem tez o przegubach ale to raczej był by chyba taki bardziej czaskający dzwięk przy skrecaniu albo przy mocnym zrywie umnie nic takiego się niedzieje.Jeśli ktoś ma jakis pomysł albo miał podobną usterke prosze o odpowiedz dodam jeszcze ze to polo hatchback 1.4 benzyna rocznik 96
Witam :hello:
Miałem ten sam problem kolego.
jeśli podczas obciążenia kół napędowych coś ci stuka ,
to na 100% nadszedł czas wymiany przegłuba
a wrazie wu przejżyj sworznie .
Dzieki za podpowiedzi ale niestety nic z wymienionych zeczy nieokazala się padnięta zato podtwierdziły sie moje najgorsze przypuszczenia (WALNIĘTA SKRZYNIA) i teraz mam pytanko co bedzie lepsze wymiana całej skrzyni na inną czy ewentualna regeneracja i jak przedstawiąją sie koszty obu "operacji" z demontażem i montażem jeśli ktoś się orietuje niech pisze-pozdrawiam
Ujmę to tak ,
powiedzmy że dana rzecz kosztuje 1000 zł
a regeneracja nie co taniej , kiedyś wyczytałem
w gazetce moto że miedzy nową i oczywiście używaną
częścią , a regeneracją jest delikatna różnica cenowa
mieści się od 100 do 500 zł
zależy jaka rzecz ma być zregenerowana .
A najlepiej znajdź markowy warsztat VW i zapytaj.
Ja polecam regenerację bo zawsze jakiś grosz jest w kieszeni .
Jak nie znajdziesz podanego warsztatu VW ,
to u mnie w okolicy taki jest to mogę zapytać.
Bo ja planuję odnowić serce mojego polo.
Dzieki wszystkim za podpowiedzi ale temat ze skrzynią juz załatwiony niebawiłem sie w regeneracje kupiłem inna mam nadzieje że wszystko będzie ok.-pozdro:)