vw polo 95' 1.0, 45KM, 2 mam nadzieje drobne usterki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
szukamzony
Newbie
Newbie

vw polo 95' 1.0, 45KM, 2 mam nadzieje drobne usterki

Post autor: szukamzony »

Witam. Mam 2 usterki w moim a raczej mamusi aucie ;)

1. Chcialbym sie dowiedziec co moze byc przyczyną tego, ze przy odpalaniu auta, zegary dzialaja gdzies co 5 uruchomienie. Jak sie zabrac do tej naprawy?

2. Co należy wymienic, zeby biegi 1 i 2 wchodzily normalnie tj. 1 jest jak prawie wszedzie w lewo i do góry, no a w tym przypadku niestety nie jest to do konca w lewo tylko powiedzmy trzeba to zrobic na wyczucie, to samo jest z 2 tyle ze jest to juz latwiejsza sprawa. Ogólnie mozna sie przyzwyczaic ale wiem ze czesci sa raczej tanie wiec nie widze powodu, aby jeździc z taka wada.

I pytanie w sumie do uzytkownikow tegoz modelu co w temacie. Jestem ciekawy jak wasza polówka sie zbiera, tzn. wydaje mi sie ze jak na 45KM to w sumie calkiem nieźle, ale co doradzalibyscie aby zwiekszyc maksymalnie wydajnosc tego autka. Dzieki z góry.
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Co do 1 pytania to miałem cos takiego z zegarami ze wskazówki szalały i czasem zapalały sie kontrolki i u mnie masował przewud w srodku w zegarach proponuje rozebrac i sprawdzic scieżki.Ze skrzynia nigdy nie miałem problemów ale z tego co zauważyłem na forum to czasem pomaga regulacja przy wybieraku .Też miałem 45km i aby zwiekszyc moc proponuje wrzucic filtr stożkowy przeczyscic przepustnice bo zawalona zmula auto.
RUMAK
s
szukamzony
Newbie
Newbie

hmmm no dzieki za odp ale mam pytanie, filtra stozkowego tak normalnie chyba wsadzic nie moge bo tu jest filtr ten okragly chyba zgadza sie?
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

RUMAK
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

filtra stozkowego tak normalnie chyba wsadzic nie moge bo tu jest filtr ten okragly chyba zgadza sie?
w jakim celu chcesz montować stożek do silnika 1.0 ?
civic r18a2/407 1,6 HDi
s
szukamzony
Newbie
Newbie

hmmm liczę w sumie tylko na fajniejsze brzmienie i tyle
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”