Passior B5 3BG by edi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

kombiak to przyszłościowe auto, tutaj muszę obronić pozycję ediego, auta typu kombi są genialne, mają dużą pojemność załadunkową, są praktyczne jak się pojawi dzidzi to wtedy to człowiek docenia, bo ma miejsce na wózek i inne graty dziecka, ja jeszcze nie doceniłem w tym przypadku ale znajomi sobie chwalą takie rozwiązania.
Ja się dużo najeździłem paskiem b3 2.0 GT, super auto i taniutkie w utrzymaniu (oprócz sprzęgła) heh, łożyska takie same jak do polo wchodzą do B3 heheheh
Sam planuję coś takowego lub też coś jajowatego a'la Renault Scenic albo Opelek Zafira ale to jeszcze długa droga...
Jak na moją lokalizację to widzę tylko jakiegoś Jeepa 4X4, RAV4, Vitara czy coś podobnego.
Chopy nie kłóćcie się nie ma takiej potrzeby, każdy ma swoją definicję auta itd.
A czasem jest i tak że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :piwo:
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 21:35 przez rat4, łącznie zmieniany 1 raz.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

_edi no nie stresuj się już. Masz bardzo ładnego Passata :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

Wiem. Gdyby było inaczej to bym go nie kupił.
Poza tym mając gdzieś w perspektywie 2-3 lat jakiegoś potomka i już całkiem leciwych teściów, chciałem kupić auto, którym w miarę komfortowo i bezpiecznie może podróżować 5 osób. Ponadto ze względu na częste podróże, wyjazdy w góry, a czasem potrzebę przewiezienia czegoś o większych gabarytach szukałem auta funkcjonalnego (i nie wmówisz mi, że sedan to praktyczny samochód...).

[quote="Artpolo"]Nigdy bym nie wpadł na pomysł aby coś ładować na dach i niszczyć piękną linię sedana. Auto służy do jeżdżenia a nie przewożenia thuli.[/quote]
Z całym szacunkiem Art, ale czasem niektórzy stają się parodią samego siebie, bo jeszcze niedawno śmiałeś się z glebozaurów, bo przecież auto musi być użytkowe...
Awatar użytkownika
japuk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: japuk »

Pasek naprawde ładny i jestem pewny ze dobrze Ci bedzie służył.. a jak jak jeszcze dojdzie do tego nowa felga to bedzie cud miód :grin:
a tak OT.. to bardzo różni sie Pasek Kombii od Bory Kombii z tego samego przedziału wiekowego? Bo szczerze bardziej mi sie Bora podoba, tylko taka jakas węższa sie wydaje :roll:
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

ładny pasiek, ładny. dżona będzie zadowolona :)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

[quote="japuk"]to bardzo różni sie Pasek Kombii od Bory Kombii z tego samego przedziału wiekowego?[/quote]
Miejscem przede wszystkim, Bora niestety sporo mniejsza (niestety to tylko Gofer IV z dupą i miejsca z tyły niewiele więcej niż Polo 6n2 tak naprawdę), ale w kombiku bym nie chciał, za to w sedanie nawet przełknąłbym niefunkcjonalność takiego samochodu, tak mi się Bora podoba (gdybym sobie sprawił taką to tylko w ramach kaprysu, ale chciałbym oj chciał...) :vinsent:
Imho sprawa ma się tak: Passat Kombi > Bora Kombi, Bora Sedan > jakikolwiek Passek :)

[quote="rat4"]Jak na moją lokalizację to widzę tylko jakiegoś Jeepa 4X4, RAV4, Vitara czy coś podobnego. [/quote]
Niech Cię ręka boska broni przed RAV4, ani to terenowe ani wygodne niestety, trzydrzwiówka z tych starszych modeli jet równie pojemna co cienkłoczento :crazy:

[quote="suff"]ładny pasiek, ładny. dżona będzie zadowolona :)[/quote]
Nie ma innego wyjścia :oki: wogóle marudzi, że chciałaby nim jeździć, ale trochę się boję bo dopiero w tym tygodniu prawo jazdy odbiera...
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

hehe, widze że ludu kupują paski :D też niedawno moją 6Nke zamieniłem na 3B w sedanie :P

a pasek fajny :) bardziej mi się podobają kombi od sedana (3BG) :]
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

fajny Pastuch :grin: a i kolorek też niczego sobie, od siebie dodam, że akurat ten model jakoś bardziej mi się widzi w kombi niż w sedanie, jeżeli uważasz, że takie auto będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem to nie ma tutaj o czym dyskutować, a jednak do takiego sedana w łatwy sposób można zapakować wózek dziecinny i tego typu graty, a akurat takie rzeczy dosyć często się przewozi jak ma się potomka :)
a odnośnie przewożenie sprzętu narciarskiego to tylko czekać, aż rząd wprowadzi zakaz przewożenia tego typu sprzętu wewnątrz pojazdu podobnie jak to jest już w większości krajów europejskich, wtedy nie pozostanie nic jak bagażnik dachowy :)
co do Passka to niech służy :oki:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

no ładny pasek, generalnie te auta prezentują się dużo lepiej niż polo, nie mówiąc już jaki jest to przeskok w komforcie jazdy ( a wiem bo ostatnio jechałem tylko że sedanem 1.8 jako jazdę próbną bo będę go sprowadzał z niemiec od kuzyna) środek w porównaniu do mojej poli jest po prostu ogromny. Nic tylko się cieszyć i oby był bezawaryjny :D
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

fajny emerytowóz...

miałem takiego 2 tygodnie rok temu... źle to wspominam. Wygodny i komfortowy... ale bez emocji

niech sie dobrze sprawuje
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

[quote="Wojciechu"]Wygodny i komfortowy... ale bez emocji[/quote]
Będzie ca$h -> będzie kolejny wóz do modzenia -> będą emocje ;)
To ma być taki sprawny osiołek - na rumaki przyjdzie pora później (mam nadzieję :D)

Druga sprawa, że jak się ma pomysł to w każde auto idzie tchnąć nowe życie (wiem, że ten czarny to sedan ale strasznie pogwałcił ostatnio mój światopogląd - piękny jest), np:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

_edi
Do kombiaka tylko dobre koło, dobra gleba i już robi wow :D Beje good :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

_edi popieram, dobry smak, przemyślane delikatne mody i będzie naprawdę grubo :good:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

dokładnie, dobre koło i gleba, nawet nie musi być za wielka, ewentualnie air jeżeli dukaty będą :)
a więcej to możesz podłubać w środku, żeby Tobie jeszcze wygodniej się jeździło :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
blade13
Początkujący
Początkujący

Post autor: blade13 »

Widze foty Burtona wrzuciles :D
Member since 2006...
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”