Witam chialbym zmienic wycieraczki w swoim polowagonie ale jaka dlugos bo bylem miezyc przed chwilka i mam dlugosci jak i od kierowcy jak i od pasazera po 48 cm wiec ? bo orginalne to one chyba nie sa bo jedna powinna byc dluzsza druga krotsza ?
hmmm, dzisiaj u siebie będę zamawiał wycieraczki, więc sobie zmierzyłem i mają 48 i 51.. ale skoro wszystko ok działa, więc chyba zostanę przy takich długościach czy lepie skrócić do oryginału po 48?
za duże też nie dobrze bo będą jeździć po gumie zewnętrznej od góry i tym sposobem nie będzie dobrze wszystkiego ścierać, wg mnie nie ma co wychodzić przed orkiestrę bo i po co?
ja zaszalałem i kupiłem jednak jedną dłuższą a co idealnie się mieści więc czemu by nie firma valeo - zbierają pierwsza klasa! nowy design (czyli praktycznie same pióra) i cichutkie jak mysz
witam
Panowie niewiem jak wy ale ja miałem ten problem w tamtym roku jak zmieniałem obie przednie wycieraczki i założyłem (po wcześniejszych dokładnych pomiarach) od strony kierowcy 550mm a od pasażera 500mm.
Teraz pasują idealnie i prawie 90% szyby jest wymiatane z wody!!
Nigdzie nie wychodzą na uszczelkę ali nie zachaczają sie w dolnej pozycji same ze sobą.
Jest poprostu idealnie.
Spróbujcie sami a zobaczycie