[quote=""czaja""][quote=""wrotek_poz""]z garminem jest jeden - dla mnie bardzo duży prblem - będziesz skazany na ich ma[/quote]
Dokładnie tak. Tylko mapy Garmina wejdą na urządzenia Garmin. Tak samo jest z TomTom'em.[/quote]
Tak i nie zarazem. Map jest duzo, format mapy jest tylko ograniczeniem (map source).
Ja mam w moim 255 zainstalowane 3 rozne mapy:
- Garmin City Navigator CE 2010,
- GPMapa
- UMP-pcPL (darmowa)
przy czym ta ostatnia daje rade tam, gdzie nei daja komercyjne mapy - male drozki wiejskie, drogi gruntowe, odlegle uliczki, drogi gruntowe itd.
9n3 3D 2007 Trendline
Pioneer AVH-3200BT + AUDITOR RIP 165S
a ja sie podepne do tematu zakupiłem GARMIN nuvi 245W nawigacje i nie moge wgrac automapy,co pobiore i wgram to naokrągło wyswietla "brak map szczegółowych obsługujących wyznaczania tras. bez nich nie można uzywac nuvi." i to wszystko,nie wiem juz jaką pobrac navi :niewiem:
Stary temat, ale może czytasz otóż u mnie w navi tak było, była navi tak ustawiona, że miała czytać TYLKO pliki związane z oryginalną mapą czyli mapa USA, ale zrobiłem reset mapy tak, że wyskoczyło mi okienko z Windowsa i tam znalazłem folder Storage Card czy coś w tym stylu a potem folder automapy, i ikonka z końcówką .exe i poszło, tyle, że musisz wiedzieć jak się posługiwać ! Bo np. Twoja mapa może być niby przeznaczona do Twojej a tak na prawde nie za bardzo ją obejmuje, przypadek u mnie: Gdy np. przycisk włączenia/wyłączenia trzymałem do tąd, aż mi navi się wyłączyła potem były problemy żeby ją włączyć, czasami nie włączała się, zacinała nawet ! Kiedyś jadąc samochodem chciałem zmienić trase na navi (w trakcie jazdy) i nie mogłem trafić palcem w wyznaczone miejsce i nacisnąłem górny przycisk wyłączenia/włączenia tylko 1 raz i to dość szybko go puściłem, i okazało się, że navi przynajmniej moją tak teraz musze wyłączać i super działa.