Witam, jak w temacie elektryczne szyby w obydwu drzwiach przestały działać w tym samym, czasie pierwszy stopień i auto zamykanie/otwieranie oraz domykanie/otwieranie z kluczyka wywołuje tylko kłapanie przekaźników w drzwiach. Może ktoś miał podobny problem? :shock:
Witam, dziękuję za sugestie, bezpieczniki OK, nastąpiły zmiany w zachowaniu szyb :/ : Po którejś tam próbie otwarcia drzwi pasażera i przytrzymania kluczyka w pozycji otwieranie, szyba kierowcy otworzyła się prawie do końca. w chwili obecnej działa sterowanie szybą kierowcy, z kluczyka jak również przyciskiem, sterowanie działa połowicznie bo zamyka do końca lecz otwiera nie do końca. Szyba pasażera nie działa wcale, ale dalej klika przekaźnik w drzwiach.
rozbierz boczki i zobacz czy przypadkiem dystanse prowadnic które są jednocześnie mocowaniami się nie połamały. Ja tak miałem i w pewnym momencie szyba spadła mi w ogole z prowadnic. Na szczęście nie pobiła się.
tak dokładnie ,rozbierz boczki i zobacz czy szyba nie "kantuje" ,szyba jest zamocowana , ile dobrze pamietam na dwoch uchwytach ,mi urwał sie jeden i szyba nie chodzila rownolegle i z tego powodu blokowala sie i odcinalo prad bo bylo za duze przeciazenie takie wlasnie "cykanie " mam nadzieje ze pomoglem