Witam Chłopaki może był by ktoś taki dobry i opisał mi jak po kolei musze zrobić aby wyciagnąć całą okładzine w Polo 1991 rok kombi chodzi mi o pdłege i te boki z tyłu
musisz wyciągnąć fotele i kanape, fotele to kwestia odkręcenia jednej nakrętki/śrubki z przodu pod fotelem, na pewno ją zauważysz taka od prowadnicy że tak napisze, kanapa: musisz podnieść część na której można siedzieć i to w sumie wystarczy bo dalej wykładziny raczej nie ma, a sama wykładzina żeby ją ściągnąć to wymaga odkręcenia listewek koło drzwi i delikatnie ją zrywać, tu już więcej nie pomoge bo nie wiem na co dokładnie jest przymocowana, ale nie jest przyklejana raczej, łatwe zadanie:) :oki:
-- Pon Lis 02, 2009 5:31 pm --
aha a boczki z tyłu to musisz jak dobrze pamiętam odkręcić parapety z tyłu, czyli najpierw ściągnąć półkę, i jest chyba jedna albo dwie śrubki przy drzwiach zaraz, też prosta sprawa, a może najważniejsza pisałem o coupe bo takie mam ja, ale w kombi myśle że bedzie identycznie:)
Odgrzewam kotleta.
Jak dokładnie zdemontować wykładzinę z pod nóg?? (muszę pociągnąć kable pod wykładziną od aka do wzmaka)
Jeżeli chodzi o tył to bez problemu, natomiast interesuje mnie przód który podchodzi aż pod deskę rozdzielczą.
Proszę o rady.
pod deska rozdzielczą w mojej polo wykladzina jest przymocowana plastikowymi zatrzaskami one sie odkrecaja nie powiem dokladnie ile ich jest ale chyba z 6 na pewno je znajdziesz ale trzeba wsadzic glowę pod deskę
Ja mam znów Panowie ten sam problem muszę zdjąć wykładzinę na ziemi od strony pasażera bo była dziura pod akumulatorem i lała się woda do środka i chce sprawdzić czy pod tą wykładziną nie jest rdza jeśli będzie od razu bym zabezpieczył i pomalował.
Mam pytanie czy jak zdejmę ją jest możliwość ponownego założenia jej bez żadnych uszkodzeń czy będzie trzeba zakładać nową (Czy jest przyklejona do podłogi)?
U mnie ściagałem ja jakies 2 tygodnie i nie byla przyklejona tylko pod tunelem srodkowym była bardziej przyłapana do innego materialy taka otulina tunelu srodkowego ale czy u ciebie to będzie nie wiem ale uważaj na początku jesli sciągasz całą zeby tego za bardzo nie poszarpać u kumpla w steilheck tego nie było zeszła bez problemu ale odkreć tylko połowe skoro chcesz tylko tę dziurę zalapać i odciąg na stronę kierowcy i luz bedzie
Ja wyciągnąłem całą wykładzinę 1 dnia jak kupiłem Polo.No zresztą jak i całą tapicerkę w środku.Prosta sprawa.Wyciągasz fotele potem takie małe listewko przy progach i uwaga wykładzina może być mocowana na takie małe gwoździki.Pod nogami jest luzik u mnie była zaczepiona na takich haczykach.A tył to już błahostka...