[6n2] Parownik klimy,gdzie jest??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
daro83t
Newbie
Newbie

[6n2] Parownik klimy,gdzie jest??

Post autor: daro83t »

Witam, mam pytanie co do lokalizacji parownika klimatyzacji w polo 6N2 1.4 TDI, gdzie moge znalesc ten parowni i jak sie do niego dostac??Chcialem go odgrzybic. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Zakładaj temty w odpowiednich działach. Przenoszę do 6n2.
czaja
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

parownik klimy, masz na myśli ten umieszczony w nagrzewnicy ??
jest pod deską rozdzielczą na przeciwko pasażera.
d
daro83t
Newbie
Newbie

Post autor: daro83t »

Witam, nie wiem dokladnie czy to ten ale chyba tak, w kazdym badz razie chodzi mi o ten ktory nalezy odgrzybic, dzieki za podpowiedz
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

dołączam się do pytania.Czy dostęp do parownika klimy w 6N2 jest łatwy? Czy trzeba ściągać schowek pasażera? A może jest tak jak w Golfie MK4, wystarczy ściągnać piankową osłonę obudowy nagrzewnicy i odkręcić kilka śrubek maskujących silniczek dmuchawy?
Awatar użytkownika
komand19
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: komand19 »

Kiedyś czytałem jak odgrzybić instalację klimy.. wyciągasz filtr kabinowy zakładasz jego obudowę z powrotem, załączasz obieg wewnetrzny klimy. Z dołu kabiny pod deską rozdzielczą masz wyciąg powietrza z kabiny tam psikasz preparatem do odgrzybiania i będzie zaciągać. Tworząca się piana z połowy butelki spokojnie wytrawia wszystkie grzyby. Potem założyć nowy filtr kabinowy i czyściutko:) Zalezy jaki kupisz preparat do odgrzybiania bo są takie z mozliwością blokady podawania preparatu czyli rurkę wprowadzasz do wyciągu wciskasz spray i sam się zablokuje, zamykasz samochód i po 20 minutach cieszysz się czystą instalacją:)
Obrazek
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

Odgrzeję temat. To jak dobrze zrozumiałem w 6N2 parownik jest za schowkiem pasażera? trzeba go zdemontować i będzie do niego dojście?
Awatar użytkownika
nick
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: nick »

[quote=""nick""]Odgrzeję temat. To jak dobrze zrozumiałem w 6N2 parownik jest za schowkiem pasażera? trzeba go zdemontować i będzie do niego dojście?[/quote]

Zdemontowałem schowek pasażera za nim jest wentylator, czy za wentylatorem jest parownik? Czy jak zdemontuje wentylator dostane się parownika? Jak zdemontować ten wentylator? Czy ktoś przerabiał temat odgrzybiania bezpośrednio na parownik?
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”