starlo ząbki rozrzadu :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
andrzej91
Newbie
Newbie

starlo ząbki rozrzadu :(

Post autor: andrzej91 »

witam wczoraj jechalem autkiem polo 1.4d 92 r i nagle zgaslo co sie okazalo to byl rozrzad starlo ząbki i silnik padl i mam takie pytanie jakie moga isc za tym konsekwencje i koszta naprawy z gory dzieki za odpowiedz :) co sie okazalo jak dzis za dnia spojrzalem to pompa wody stanela a silnik chodzil i mielil pasek
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2010, 14:49 przez andrzej91, łącznie zmieniany 1 raz.
t
tomasbw
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomasbw »

Musisz zobaczyć o ile zębów pasek przeskoczył możliwe że twoje koszty to będzie nowy rozrząd, gorzej jak spotkały się tłoki z zaworami bo napawa tego napewno nie będzie tania.
a
andrzej91
Newbie
Newbie

zabkow wogole juz niema :) masakra tam jest jak sciagnelem oslone rozrzadu to sie z tego dymilo :(
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

zrzuć głowice to będzie wszystko jasne. pewnie pokrzywiły się zawory przy spotkaniu z tłokiem.
Awatar użytkownika
Bercik
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bercik »

[quote=""lukas2305""]zrzuć głowice to będzie wszystko jasne. pewnie pokrzywiły się zawory przy spotkaniu z tłokiem.[/quote]

AHAHAHA :jester: rozwalasz mnie gościu... cytuje tutaj twoje słowa z tematu o Polo 1,4 Diesel w którym piszesz:
viewtopic.php?t=22489
[quote=""lukas2305""]Bercik, diesel jest bezkolizyjny...[/quote]

To zastanów sie co piszesz. Jak mówiłem, ze jest kolizyjny to ty gadasz bzdury i mówisz ze jest bezkolizyjny. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Przepraszam za OT. Wracając do tematu to najwidoczniej pompa wody się zatarła. Trzeba niestety zrzucić głowice, i zobaczyć co tam słychać. Konsekwencje mogą być duże.
Awatar użytkownika
lukas2305

Post autor: lukas2305 »

Bercik, ty miałeś racje. jest kolizyjny. po napisaniu na forum poszperałem trochę na enerdowskich forach i jak najbardziej są kolizyjne. i napisz w temacie, ktory cytujesz jak ma być...przepraszam wszystkich za wprowadzanie w błąd :banghead: . teraz najpierw poszukam a pozniej napisze...
Awatar użytkownika
Angelo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Angelo »

Jesli ze tak powiem "Butowales" :blush2: to nie chcial bym widziec jak tam wyglada wyobrazam sobie to :bb: troche cie naprawa bedzie kosztowala. Ale 1 pytanie czy jesli rozrzad sie rozsypal wprowadzales silnik na wysokie obroty?? skoro zgasl to od samego rozsypania rozzadu nie powinien zgasnac. a jak wygladaja tloki??
Moje Polo 6n2 1.4 benzynka srebrne :)
a
andrzej91
Newbie
Newbie

no wiec tak stalo sie to na zakrecie jechalem na luzie gdy puscilem sprzeglo to sie zadusil i zgasl ;/ palowany nie byl :) pasek byl nowka ale nie pomysallem ze pompa moze byc stara ;/ jak narazie auto bedzie stalo pod chmurka i czekalo na przyplyw gotowki mam nadzieje ze przez to ze wolno jechalem nic strasznego sie nie stalo :) zobaczymy w krotce pozdrowionka for all :)
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Widzisz zaoszczedziles i masz klopot teraz...
Obrazek
Awatar użytkownika
lubusik
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lubusik »

ja niestety też tak miałem ... mechanik , ktory wymieniał pasek rozrzadu , wymieniał tez odrazu pompe wody i niestety zasugerował sie kółkiem pompy wody , ktore mialo ząbki traperowe , a na kołku rozrzadu prostokątne i niestety ztarło ząbki ...
w wyniku tego pokrzywiły się zawory ...

możesz u siebie sprawdzic może tez tak miałes
Obrazek
a
andrzej91
Newbie
Newbie

generalnie wszytko bylo dorbze marzenie wrecz widzialem ze apsek dobry ktos pompy nie wymienil i sei lozysko rozsypalo chialem wymienic rozrzad caly ale jak zwykle nigdy niema czasu :) no narazie nie wiem co z autem wstawilem do garazu i w niedalekiej przyszlosci chce je zrobic generalnie to do wymiany mam uszcelke pod glwoica komplet rozrzad no i te zaworki tak liczylem ze moze sie 500 zl zmieszcze zobaczymy pozdrowionka for all
a
andrzej91
Newbie
Newbie

no wiec wczoraj zaczelem robic silnik :) i co sie okazalo 3 zawory lekko skrzywione 2 wydechowe i jeden ssacy kosztnaprawy wyniosl 350 zl wiec mysle ze nie wiele :) silnik juz zlozony :d jeszcze zalozyc pasek rozrzadu i poustawiac i bedize git :d pozdro
Awatar użytkownika
Dyluś

Post autor: Dyluś »

No to panie Andrzeju miałeś sporo szczęścia w nie szczęściu.
Mi jak w Fiacie Bravo zerwało pasek to do wymiany miałem 9 z 12 zaworów i wszystkie koniki od popychaczy- koszt niecały 1000 pln :grin: Ale to już historię wspominam :grin:
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”