[6n2] Jakie klocki do tarcz ATE

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bulson87
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[6n2] Jakie klocki do tarcz ATE

Post autor: Bulson87 »

czesc,
mam zamiar kupic zwykle tarcze ATE i chcialem tezdo tego kupic klocki ATE, ale dla mnie sa za drogie. Podobno dobre sa Juridy tylko te lepszej jakosci... czy to bedzie dobre polaczenie czy tez jakies inne klocki kupic do tych tarcz?
Obrazek
Awatar użytkownika
Trancer_GTR
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Trancer_GTR »

Do tych tarcz dobre będą każde markowe klocki, czy kupisz Jurida, Textara czy Boscha.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Ferodo Premier polecam (mam taki setup w drugim aucie - Ate Power Disc + Ferodo Premier). A z powyższych to Boscha. Nie wiem tylko czy zmieszcza się w przyjętym przez Ciebie budżecie - ale na hamulcach czyli bezpieczeństwie bym nie oszczędzał.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Bulson87
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

zakupione tarcze ate zwykle + klocki jurid, tylko podpowiedzcie mi czy z tych tarcz trzeba zetrzec powloke antykorozyjna?? bo instrukcja jest dla mnie nie przejrzysta... sa tam zwykle i nacinane tarcze do zwyklych pisze zeby zetrzec a nacinane nie, natomiast jest jeszcze druga kartka z obrazkami tarcz (nacinanych i zwyklych) i pisze ze sa gotowe do montazu i zeby tej powloki nie zdejmowac... a na necie pisze zeby z tych tarcze zdjac ta powloke... i sam juz nie wiem
Obrazek
Awatar użytkownika
Trancer_GTR
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Trancer_GTR »

Jeżeli to ATE to nic z tym nie rób, powłoka sama się zetrze po kilku hamowaniach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Bulson87
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

dzieki Trancer, i tak zrobie.
Obrazek
M
Marcin_86_21
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marcin_86_21 »

tarcze przed zalozeniem czysci sie bezyna ekstrakcyjna jest tez taka jak by w sprayu do hamulców, kupisz ja w sklepie samochodowym
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

ATE sie nie czysci pisze w instrukcji takiej czerwonej ze nie wolno niczym przemywac czyscic itp. Do tarcza ATE moze beda odpowiednie klocki hmm niech zgadne ATE?? Nauczcie sie ze najlepiej pracuja zawsze uklady tej samej marki. Tak jest z TRW-lucasami, ATE, bosch itd a nawet delphi o ktorych mowi sie ze nie sa najlepszej jakosci.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”