[9n] Ręczny słabo trzyma, jak naciągnąć linkę ręcznego?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sokar
Początkujący
Początkujący

[9n] Ręczny słabo trzyma, jak naciągnąć linkę ręcznego?

Post autor: sokar »

Witam
No więc niestety muszę się wziąć za robotę ręcznego bo już na przeglądzie kręcili nosem i pewnie za rok nie przejdzie a tym bardziej że mnie to denerwuje a co konkretnie? Otóż muszę bardzo wysoko zaciągać ręczny aby złapał koła tak aby nie dało się ruszyć tak 8-9 ząbków. I niestety nie wiem jak bo większość tematów jakie znalazła wyszukiwarka jest o 6n. Podejrzewam że trzeba się dostać pod plastiki wokół dźwigni ręcznego ale jak to zrobić? Ewentualnie zamierzam też wymienić szczęki ale wątpię aby te parę mm grubszej powierzchni ściernej naprawiło mi ręczny? Ogólnie czy ktoś już to robił i mógłby opisać procedurę tak dla laików?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

musisz zdjąć plastik na panelu środkowym. Ten bardziej z tyłu, który ma miejsca na napoje. Nic nie trzeba odkręcać Zaczynasz od tyłu, delikatnie ciągniesz do góry. Wypinają się zatrzaski, potem tak samo przód. Jedynie będziesz musiał jeździć fotelami przód tył, żeby mieć dostęp. Z tego co pamiętam, pod tym plastikiem jest śruba/y do regulacji.
d
dywan102
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dywan102 »

pod plastikiem tunelu jest wszytko - sruby i linka. kogo chcesz winic za debilne zaciaganie recznego z calej sily???
s
sokar
Początkujący
Początkujący

Wiesz jak mam potrzebę ratującą życie to zaciągam ręczny na maksa nie patrze że akurat mi się linka rozciągnie.
EDIT:
Dobra dostałem się pod ten plastik i niestety problem. Otóż nie wiem czemu ale jedna linka tzn. prawa jest tak o 2,5 cm dłuższa od lewej. Przyczyna leży pewnie w bębnie prawym, ale co to dokładnie może być, czy w bębnie jest jakaś regulacja linki ręcznego?
s
sokar
Początkujący
Początkujący

up
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”