Proszę o pomoc.Miesiąc temu kupiłam polówkę z 93r 1.4d.Wczoraj chciałam odpalić autko a tu głucha cisza kontrolki się palą a nie chce zapalić. Co to może być? :angry:
Witam. Kręci rozrusznik a nie chce zapalić czy w ogóle nie kręci ? może aku się rozładował ? kontrolki nie przygasają ? próbowałaś na popych zapalić ? Pozdrawiam
Jest to zwykły klekot, więc jeśli rozrusznik kręci, to:
-czy masz w zbiorniku ropkę, tzn dostateczną ilość, nie jakieś opary 2-3 litry. uzupełnij przynajmniej o 5 litrów ilość paliwa w zbiorniku.
-jeśli te gumowe wężyki odpowietrzające wtryski są luźne, to mogło dojść do spłynięcia znacznej ilości paliwa z pompy oraz filtra, spowrotem do zbiornika, układ wtryskowy zapowietrzył się i teraz nijak nie może zassać paliwa ze zbiornika.
Trzeba zalać ropą filtr i próbować kręcić rozrusznikiem, może zagada i wymienić wężyki na nowe koszt około 4zł za metr(potrzeba około 70-80cm).
-mógł się uszkodzić elektrozaworek w pompie wtryskowej, odcinający dopływ paliwa, lub może nie dochodzić do niego prąd.
Przekręć kluczyk zapalając kontrolki i ściągnij przewód z elektrozaworka, jeśli słychać tykanie przy ściąganiu i zakładaniu przewodu, to raczej jest sprawny.
-mógł uszkodzić się przekaźnik świec żarowych, nie daje prądu na świece i mogą być problemy z rozruchem.
-mogą być uszkodzone świece żarowe
-mógł zerwać się pasek napędzający pompę wtryskowa lub pasek rozrządu (mało prawdopodobne ale możliwe)
Jeśli rozrusznik nie kręci, to:
-naładuj akumulator
-skontaktój się z elektrykiem samochodowym
Wogóle nie chce zapalić,a na popych pali i aku w pełni naładowany.Pod maską od strony kierowcy jest jak by to nazwać taki przekażnik i jak prubuje zapalić to owy przekaznik wydaje dziwny dzwięk przypominający pisk,zgrzyt.Dodam że ten przekaznik jak go nazwałam jest nowo zakupiony.
-- Śro Sie 26, 2009 8:43 pm --
A może stacyjka nawaliła? Jakiś czas temu miałam podobną sytuacje poruszałam kabelkami pod stacyjką i zapalił niestety tym razem się nie udało był zamontowany imobilajzer który poprzedni właściciel odłączył.
To jest właśnie przekaźnik świec żarowych o którym wspomniałem wyżej.
Wyjmij go z kostki i sprawdź, czy styki w kostce nie są skorodowane, jeśli tak, to oczyść je, usuń zielony nalot.
Witam jak przekręcam kluczyk to pompa nie załancza się i mam kłopot z odpaleniem , już wcześniej zauważyłem ze nie zawsze załancza po przekręceniu stacyjki co to może być ?
kostka przy stacyjce się pierdzieli czy jakiś przekaźnik nie zawsze załancza?
BartekpoloGT, i jedno i drugie może być. przewody kostki stacyjki odpowiedzialnej za pompę są też podłączone do "jeża" w kolektorze i cewki zapłonowej. Możesz tak kostkę sprawdzić: załącz zapłon (musisz trafić na ten moment, w którym po przekręceniu pompa się nie załączy), odpinasz wtyczkę cewki zapłonowej, mierzysz napięcie między przewodem czarnym i brązowym. Powinno się pojawić 12V lub -12V (zależy jak podłączysz końcówki miernika). Jak nie ma tam napięcia to kostka stacyjki do wymiany. Jak jest napięcie to przekaźnik. Jak zrobisz to napisz co sie działo.
Jeżeli była by to stacyjka to by nie odpalił na pycha.
Przede wszystkim jeśli masz polo w dieslu to sprawdź czy nie jest zapowietrzony!, jest to ich główna wada. Mi brał powietrza przy filtrze paliwa.
Co do węży odprowadzających to nie jest prawdą że jak Ci z nich idzie paliwo to się zapowietrzy przez to, sprawdziłem na swojej skórze.
Jeśli chcesz sprawdzić czy to stacyjka to prowdzisz do pompy od aka +, tylko w jedno miejsce go podepniesz. Wtedy spróbuj odpalić. Ja miałem taki przypadek że przekaźnik pstrykał ale ałto nie odpalało.
Jest jeszcze opcja z paskiem, ale mało prawdopodobna skoro Ci odpalał.
Opisz dokładniej co i jak, bo to co podałaś to jakieś szczątkowe info jest.
pozdro Brzoza
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 10:28 przez Brzeziak_, łącznie zmieniany 1 raz.
Zobacz czy w ogóle dochodzi prąd na elektrozawór paliwa w pompie wtryskowej ?? od tyłu pompy masz przewodzik jeden kolor brązowego , bez tego nie odpalisz klekota. Jak masz pompkę ręczną przy okazji podpompuj i sprawdź miernikiem czy grzeje świeczki .
/Chłopaki ja mam u mnie 1.3 GT i jak wyciągne kostke z aparatu zapłonowego to pompa zapompuje a jak przez stacyjkę to nie ma takiej mozliwości. , więc co to szwankuje ?