Pasek rorządu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Maniac
Newbie
Newbie

Pasek rorządu

Post autor: Maniac »

Witam,
Mam Polo SDI 1,9 z 1999 silnik AEY. W rozrząd wchodzi rolka, napinacz z mimośrodem i pasek. Moze ktoś napisać, krok po kroku jak się wymienia rozrząd i na co zwracać szczególną uwagę?
Z góry dzięki
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

jak nigdy tego nie robiłes to lepiej oddaj fachowcowi przed duze F a nie jakims mechaniką co maja warsztat pod budą. Sam sobie kąta wtrysku napewno nie ustawisz chyba ze masz kabel i Vaga.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

Maniac
powodzenia :)

Bez zbędno-głupich komentarzy. Konstruktywnie można odradzić taką robotę.
czaja
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

To zależy czy kiedykolwiek zmieniał w czymś rozrząd. Jeśli nie to lepiej oddać mechanikowi. Wbrew pozorom może być i taki pod buda, ale żeby ogarniał temat. Ja więcej dobrego mogę powiedzieć o mechanikach z garażu w podwórzu, którzy robią auta z pasją, niż o jakichś profi serwisach. A wracając do tematu to: zdejmujesz osłonę rozrządu, blokujesz go na kołkach, ściągasz napinacz, demontujesz to co chcesz wymienić, potem montujesz to co wymieniłeś, napinasz napinacz, sprawdzasz wsio i zakładasz osłonę. Ot to było by na tyle.
Książka autodata-rozrząd i paski ma rysunki co i jak i z nią chyba byś sobie poradził jeśli oczywiście masz dryg do tego.
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”