Witam.Miga kontrolka płynu chłodniczego.Poziom płynu jest prawidłowy a czujnik temperatury jest sprawny.Poza tym nic więcej się nie dzieje.Bezpieczniki sprawdzone.Co może być przyczyną tej usterki.Proszę o podpowiedź w tej sprawie.Fred.
Niestety nie.Bylem na kompie i nic nieprawidłowego nie wykryto.Czujniki temperatury i poziomu płynu są dobre.Parametry podczas pracy silnika są w normie.Jak coś wykryję to dam znać.
Pisałem o tej przypadłości w poście , który wskazał kolega , jak chcesz być całkiem pewny , że sprawa dotyczy tylko zbiornika wyrównawczego płynu chłodzącego a właściwie czujnika w nim umieszczonego to przed porannym , pierwszym uruchomieniem silnika wyjmij wtyczkę czujnika i zewrzyj jej styki chociażby zwykłym spinaczem biurowym , jeżeli po tej operacji uruchomisz silnik i kontrolka nie zapali się będziesz miał pewność , że uszkodzony jest czujnik w zbiorniku , co ciekawe u mnie i u większości kolegów objaw ten występował dopiero wtedy kiedy temperatura otoczenia była bliska zero lub na minusie zaznaczam , że stan płynu chłodzącego był cały czas na max.
Witam, mam podobny problem, miga mi kontrolka płynu. Zwarłem teraz styki spinaczem, z tym że silnik był delikatnie rozgrzany (pracował ok 2 minut) kontrolka zgasła na jakieś 15 sekund po czym znów zaczęła migać.
Any sugestions?
Prawdopodobnie czujnik w zbiorniku wyrównawczym masz w porządku , pozostaje w takim razie podpiąć pod VAG ewentualnie sprawdzić pozostałą część instalacji.