[9N3] Elektryczne szyby – jedna nie działa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Łukasz N.
Newbie
Newbie

[9N3] Elektryczne szyby – jedna nie działa

Post autor: Łukasz N. »

Witam

Mam problem z elektryczną szybą od strony pasażera, po wciśnięciu przełącznika - od strony kierowcy i pasażera szyba nie reaguje (nie słychać wogóle odgłosu silniczka), wie ktoś co może być tego przyczyną ?

PS. Nie chce od razu rozbierać drzwi na części pierwsze (dla mnie to ostateczność), może są gdzieś poza drzwiami jakieś kable w komorze silnika na wierzchu, które można by było sprawdzić przed rozebraniem drzwi ?

Sprawdziłem już bezpiecznik, nie jest spalony.
m
milosz
Newbie
Newbie

Post autor: milosz »

Mam ten sam problem, szyba kierowcy działa normalnie,a pasażaera się blokuję i nie działa. Jednak bywa, że nie działa, potem zgasze go i odpale ponownie i zaczyna znowu działać. We wotrej jade do ASO bo moja polówka jest na gwarnacji do 1.10.2010. Będę ich męczył, że zobaczyli co to (póki mam gwarancję i nie musze za to płacić kosmicznych pieniędzy :P). Jak tylko będę coś wiedział to dam Ci znać :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Łukasz N.
Newbie
Newbie

Post autor: Łukasz N. »

Będę wdzięczny za wszelkie informacje

Pozdrawiam
b
bercik83
Newbie
Newbie

Post autor: bercik83 »

odgrzebie temat mam ten sam problem a nawet większy kupiłem niedawno polo 9n3 szyba pasażera nie działa ale po zdjęciu boczków i po poruszaniu kablami od kierowcy zaczęła działać jak naciskałem w drzwiach pasażera a przycisk od kierowcy zero reakcji a dziś to samo stało się z szybą kierowcy i nie wiem o co kaman. Żadna szyba mi nie działa :( Może ma ktoś jakiś pomysł lub elektryka który mi to ogarnie w warszawie lub okolicy ???
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Ściagnij na wstępie gumę z przelotki i zobacz czy kable się nie pourywały. Przy okazji posprawdzaj bezpieczniki bo przy poruszaniu uszkodzoną wiązką coś mogło się zewrzeć.
b
bercik83
Newbie
Newbie

Post autor: bercik83 »

wielkie dzięki niestety moje zdolności elektryczne są zbyt słabe :( oddałem samochód w ręce elektryka który od razu wiedział co mu dolega. już ogarną zgniłe były piny ale jest już wszystko :good: :good:
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Ja naprawiam to tak-otwierając auto kluczykiem przytrzymuję go aż szyby zjadą w dół następnie zamykam i też przytrzymuję kluczyk aż szyby zamkną się i jest ok tzw.programowanie.
Awatar użytkownika
donstefano
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: donstefano »

wyglada na to, ze ten sam problem ma Polo 6n2 - wlacznik szyb. Patrzylem na ebayu.co.uk i ludzie wolaja po 50 f za taki wlaczik. Ja mam takie Polo teraz u siebie i je rozkrecam. Oczywiscie problem jest ten co u was. ps a juz myslalem, ze sprzedam przelacznik szyb za 50 funciakow
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”