[9n] Nie działa siłownik tylnej klapy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
maximus77
Newbie
Newbie

[9n] Nie działa siłownik tylnej klapy

Post autor: maximus77 »

Witam forumowiczów, mam problem z zamkiem tylnej klapy, a mianowicie siłownik jest sprawny (podpięty pod zasilacz działa) ale nie dostaje napięcia z przekaźnika. Po podniesieniu klamki tylnej klapy słychać kliknięcie przycisku w klamce i przekaźnika gdzieś z przodu przy kierownicy ale na siłowniku brak napięcia i zamek się nie otwiera. Co może być nie tak? który przekaźnik odpowiada za tylną klapę i gdzie się on znajduje, jak do niego się dostać? Reszta zamków działa poprawnie - 2x drzwi + klapka wlewu paliwa. Jakby ktoś miał schematy elektryki w tym zakresie to proszę o podesłanie. Z góry dzięki za wszelką pomoc.
m
marcin
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin »

Mam dokładnie ten sam problem i też nie udało mi się go rozwiązać. Pisałem kiedyś o tym na forum, ale temat gdzieś przepadł.. Jeżli do czegoś dojdziesz daj znać.
d
d_woj
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: d_woj »

Hmmm no to kolego mozesz miec zabawe :P

Musimy sprawdzic dwie rzeczy-owy przekaznik oraz wiazke kabli ktora to ma tendencje to pekania -zacznij od miejsc gdzie masz dostep i gdzie najczesciej sa zginane (np tam gdzie ida do klapy bagaznika)....

Co do przekaznikow -jakby ktos podrzucil cala liste z opisami to moze udaloby sie go zlokalizowac a tak niestety... :hello:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”