[9N3] Dorobienie kluczyka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
madafaka
Newbie
Newbie

[9N3] Dorobienie kluczyka

Post autor: madafaka »

Witam, przy kupnie auta niestety dostałem tylko jeden kluczyk, chciałbym sobie dorobić drugi, stąd ten temat. Z tego co się orientowałem potrzeba mi czystego kluczyka (scyzoryk), który oddam do ślusarza, a potem zakoduję.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jaki sposób zakodować kluczyk i czy ten będzie dobry http://allegro.pl/item1139703156_nowy_o ... skowy.html ?

Pzdr.
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Post autor: pawnow »

Kluczyk jest ok. Centralny zamek zaprogramujesz sam, ale immobilisera już nie. Z tego co wiem to kosztuje troszkę. Będziesz musiał pojechać do jakiegoś elektryka samochodowego a on cie już odpowiednio skroi :/ , nawet przeszło 100 zeta biorą.
Awatar użytkownika
madafaka
Newbie
Newbie

ok, czyli w 250zł się zmieszczę razem z kupnem kluczyka

a mógłby ktoś pokrótce wyjaśnić na czym polega zaprogramowanie centralnego zamka?
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Wpisz w wyszukiwarce coś w stylu "programowanie kluczyka VW", na pewno coś wyskoczy :)
Awatar użytkownika
madafaka
Newbie
Newbie

nic konkretnego nie znalazłem
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Spróbuj coś takiego: http://mr-fix.pl/2010/06/vw-passat-b5-kodowanie-pilota/
To jest akurat do paska ale może zadziała. Nie wiem na 100% bo robiłem to akurat u kolegi w pasku a nie w mojej polówce.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

w ASO VW w moim miescie kupno pilota typu scyzoryk + zakodowanie + wyrobienie wzoru wynosi okolo 250zl za calosc. Dodam ze plakietka z kodem wzoru klucza nie jest potrzebna, wystarczy VIN i dowod wlasnosci pojazdu.
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

[quote=""cruz""]okolo 250zl za calosc.[/quote]

To tanio, sam kluczyk kosztuje niby 200zł a pilot 178zł
Obrazek
Obrazek
A
Anonymous

Przepraszam, pomylilem sie z tą cena. Jakiś błąd mi sie wkradł. Za calosc 600zl okolo. Kodowanie 150, kolo 260-280 klucz plus pilot z immobilizerem za drugie tyle.
Awatar użytkownika
ruido
Newbie
Newbie

Post autor: ruido »

Ja jakis miesiac temu pytalem w krakowie w VW (Beltowski) i gosc mi powiedzial, ze scyzor + programowanie centralnego i pilota ~ 400 + 2 tygodnie czekania.
Obrazek
9n3 3D 2007 Trendline
Pioneer AVH-3200BT + AUDITOR RIP 165S
A
Anonymous

hmmm az nie chce mi sie wierzyc ze taka niska cena.....

czekanie 2 tyg wskazuje na okres przyslania klucza po Vinie. To zgadza sie ale okolo 10 dni gora.
a cena wskazuje na nowy pilot z przelozeniem klucza a nie zamowieniem nowego klucza.

Dowiedz sie jeszcze raz, bo taką cene to ja mam w punkcie dorabiania kluczy............
Oplacaloby mi sie zadzownic do krakowa i dac kase na kuriera jesli bym chcial miec aso kluczyk ;]
Awatar użytkownika
ruido
Newbie
Newbie

z tego co wiem w puncie dorabiania kluczy dorabiaja tylko do 2004 roku. Pozniej cos sie zmienilo i bez ASO ponoć nie da rady
Obrazek
9n3 3D 2007 Trendline
A
Anonymous

Na wszystko jest patent, ale to kosztuje. Dorabiac napewno ktos dorobi, ale sek w tym ze pozniej zaczeli robic 7cyfrowe piny z kodowaniem za pomoca kodu deelera, importera, daty wydania, wsc. W przypadku importera i wsc da sie odczytac, ale z data to juz wieksza kombinacja.

VCDSem nie dodamy kluczy bez znajomosci PIN. Znajac go, bedziemy mogli skorzystac z adaptacji.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

orginalnie sa 2 scyzoryki w 9n3 nowy orginalny w serwisie kosztuje od 610 do 640 zl w Bielsku to jest koszt wraz z kodowaniem ,czas oczekiwania na kluczyk 2 tygodnie ,mozna za okolo 380-400 zł dorobic tzw.serwisowy ale to tylko do otwarcia drzwi a juz nie odpalimy auta,nowy kluczyk ma nowy kod i do starego trzeba kluczyka go dodac wrac z wgraniem do kompa auta to wszystko na temat dorobienia kluczyka...........ruido nie dorobisz za 400 zl nie ma szans chyba ze ten serwisowy
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
ruido
Newbie
Newbie

hmm
nie wiem..
mi powiedzieli w Beltowskim ze tyle (razem z dodaniem kluczyka do kompa - na podstawie VIN).

Problem w tym, ze nie mam zamka w drzwiach kierowcy, wiec nie wiem czy jest sens w ciemno dorabiac kluczyk (nie mam zawieszki tez).
Obrazek
9n3 3D 2007 Trendline
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”