chłopakowi chyba zgniło całe podszybie że chce deskę wypruć razem z szybą ,faktycznie jedna sprawa 2 tematy, Slawek-ch napisz dokładnie co chcesz robić.
No więc dokładnie to chciałem wyjąć szybę żeby zlikwidować pęcherze rudej pod uszczelką szyby.Ale teściu mówi że trzeba wyjąć deskę rozdzielczą żeby założyć dobrze szybę bo inaczej źle włoży się uszczelkę.No więc w jaki sposób założyć dobrze uszczelkę i szybę żeby było dobrze??
Wszystkiego nie da sie opisac i wytłumaczyc i nie wierz we wszystko co Ci ludzie mówią.
Nie trzeba zdejmować zadnej deski ja u siebie dwa razy wyjmowałem szybe i dwa razy złozyłem na starej uszczelce i nie mam zadnych problemów a jeśli nie czujesz sie na siłach to nie rób tego sam
A zeby włożyc dobrze szybe potrzeba dwóch osób dobrego sznurka lub grubej żyłki i troche sprytu jak sie wezmiesz to zobaczysz poprostu zrób tak zeby szyba była tak jak wczesniej zachodzi za rant karoserii jednym rantem gumy i ot cała filozofia pozostaje tylko kwestia jej dobrego ułozenia i dociśniecia uszczelki
W swojej Polo robiłem to drugi raz w zyciu i wszystko poszło ok boczne szyby tak samo
pozdro
A tak dla potomnosci jeśli ktos wie niech napisze jak zdjąć deske tak z ciekawosci pytam chetnie bym zdjął zobaczyc co tam jest i umyć porzadnie deske bo o tych plaków to jest tłusta jak masło a po preparacie do mycia płastików brakuje mi tylko dobrego spłukania wodą...