Złomek Andrzeja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
boczek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: boczek »

[quote=""czaja""]boczuś jezdzil dolewajac i jakos jego babka żyje[/quote]
babka żyje,ale portfel schudł :crazy:
boczek
Kozienice 2010 ]II miejsce[/color] - rzut felgą 12,7 m
Ślesin 2012 : III miejsce - Najniższe polo zlotu kategoria 86c/86c2f,
Ślesin 2012 : Najstarsze polo zlotu
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Mi i tak u Andrzeja najbardziej imponuje odpalanie na kartę jak w nowoczesnych autach :)
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

odpalanie na kartę to nic. nowe poduszki pod silnikiem zatrzumyją drgania na silniku, i wczoraj kawałek za zlotem w pompie paliwa mi się przepustnica odkręciła czy jakoś tak, Sakos i Tony spisali się na medal, dzięki chłopaki :) pewnie zdali potem relacje wam. a później przy pomniku lotnika mniej więcej łącznie kolektor-tłumik mi się odkręciło i zaczął chodzić jak rakieta. także teraz przez te drgania wszystkie za lekko dokręcone śruby będą mi się odkręcały :) a dzisiaj miałem rano jakieś dziwne coś, że jak właczałem wsteczny to mi silnik gasł. i tak kilka razyzrobił, a potem się uspokoił. dziwne :)
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

[quote=""czaja""]boczuś jezdzil dolewajac i jakos jego babka żyje[/quote]

ale ja mam już dosyć dolewanie czegokolwiek do tego samochodu. ostatnie 15 tysięcy kilometrów, a nawet 20, to było non stop dolewanie oleju. chciałbym choć przez tydziń pojeździć nie dolewając do niego nic, no może po za ropą.
Awatar użytkownika
ci_cin
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ci_cin »

A ja od dzisiaj mam bonus w wyposażeniu dziurkę w tłumiku. Chyba wczoraj moja Pola pozazdrościła Twojej dźwięku i postarała się o podobny ;) Z kim się zadajesz takim sam się stajesz jak to mawiali przodkowie :P Dzięki za miłe towarzystwo :piwo: no i czekam na foty. :hello:
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

zdjęcia ode mnie są na mailu vwpoloklub.mazowsze@gmail.com.
hasło: vwpoloklub
tak sobie pomyślałem, że zdjęcia z naszych spotów można tak wstawiać zamiast ewentualnie rozsyłać po mailach wszystkich uczestników. może się przyjmie, może nie :)

kolego ci_cin, widocznie Twoje polo też chce być wyjątkowym złomem tak jak moje :)
Awatar użytkownika
ci_cin
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: ci_cin »

Wybije mu to z ..... hmm ..... głowicy !? :D
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

dzisiaj ustaliłem sobie plany na najbliższy czas, co się zmieni. szykuje się, że trochę zarobie kasy w tym miesiącu i że starczy mi na nowe głośniki na tył (Hertz dcx165). do tego powinna się za jakiś czas pojawić naklejka z folii reklamowej na tylnej szybie i będę robił antyreklamę firmie ojca i brata. no i jeszcze jedna mała niespodzianka, która jeśli się uda, to pewnie powali wielu z was :) mam taka nadzieje. a do tego wymiana łożysk tylnych kół z pomocą Sakosa mam nadzieje, wymiana chłodnicy, zlikwidowanie wycieku oleju, wyważenie kół, zbieżność, sprzątanie. no i znalezienie przyczyny walenia zawieszenia z tyłu.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

A jakaż to niespodzianka która ma powalić nas na kolana?? :crazy:
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

zobaczysz, aczkolwiek jeśli to się uda, to byś musiał zobaczyć na własne oczy, bo tak nie będzie efektu. ale to za jakiś czas dopiero. czekam na wypłatę.
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Nareszcie pierwsza część jakiś zmian w samochodzie. Pojawiła się reklama na tylnej szybie, teraz mogę w jakiś sposób odwdzięczyć się ojcu za kasę na części i bratu też za pomoc, i ich reklamuje trochę. W środku zagościły boczki z G40, wyglądają super. Tylne trzeba było troszkę przyciąć i dopasować, ale efekt jest i robi swoje. Zamontowałem też nowe głośniki z tyłu w półce, hertz dcx 165. Ładnie grają, mam wreszcie jakiś bas w samochodzie i nareszcie mogę słuchać normalnie muzyki. Na dniach planowana wymiana chłodnicy i płynu, wymiana oleju i filtra, bo silnik już dotarty, przestawienie pompy wtryskowej, ponowne założenie miski olejowej i odmy, bo ciekną mi olejem. Na najbliższy czas planowane dokończenie mocowań półki, których na zdjęciu nie widać. Zdjęcia wyżej opisanych nowości w pierwszym poście.
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Środek fajny już nie wieje tak biedą :good:
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

No fajnie teraz się jeździ, jakoś tak milej w środku :) myślę trochę nad zmianą podświetlenia na czerwony kolor, muszę też poprawić mocowania zderzaków i je czernidłem wreszcie potraktować.
Awatar użytkownika
Maciej
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Maciej »

Zrób podświetlenie na biało na diodach ja tak zroibłem i zarąbiscie mi sie podoba wyglada tak... nowocześniej :) Tyle że może troche klimatu twojego auta nie pasowac ale jakby co to polecam :)
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Ja to chce czerwone diody, radio mi się na czerwono świeci, to reszta też by tak ładnie wyglądała, plus lampka w bagażniku jakaś (np tuba diodowa). ale to za jakiś czas, teraz muszę zająć się spłacaniem długów i ogarnięciem samochodu mechanicznie do końca, bo na koniec miesiąca wyjazd do Krakowa, i nie chce żeby na zimno kopcił i żeby oleju nie gubił. A podświetlenie prędzej czy później będzie, także jbc to będę do Ciebie uderzał z pytaniami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”