rozek90
bo to zachód słońca był i ci się wydawało:D
a tak na powaznie to świecić moze świeciły te z carefura bardziej na niebiesko temu ci się tak wywdawało?
Zgadzam sie z Wami jak najbardziej ze drozsze lepsze ale za te smieszne pieniazki miec 6000k I swieca lepiej niz oryginal to chyba warto nie?
Na lepsze zarowki musialbym polerke chyba zrobic zeby miec o wiele lepszt efekt.
Jak masz zakużony odbłyśnik i wypiaskowane klosze to żadne żarówki nie pomogą. Czym innym jest jazda po oświetlonym mieście w nocy a w trasie, wtedy efekt jest momentalnie widoczny, między dobrymi żarówkami a pseudo xenonami. Ale jak się jeździ głównie po mieście w nocy to rzeczywiście nie warto przepłacać.
damianese
te phillipsa swiecily mi na zółto...
A te tańsze bardzo ładna biel. Postojówki led i wszystko ładnie wygląda. jak chcecie to jak bede w robocie bo je tam mam to na nocy włoże jedna i wam pokaze. nocke mam w niedziele wiiec w poniedzialek moge wrzucic.
Żarówki powinniśmy dobierać pod kątem użytkowania samochodu, a nie wyglądu zewnętrznego.
W myśl zasady "nie stać mnie na kawior to poudaję go kaszanką" taki sam efekt uzyskujemy kupując żarówkę super łajt czy zenon efekt z marketów (szkoda, że w warzywniaku nie sprzedają...).
Ktoś kto dużo jeździ i potrzebuje dobrego oświetlenia w nocy doceni żarówkę za ~40-50zł i nie będzie narzekał na "zmarnowane" pieniądze. Jak ktoś potrzebuje ich tylko po to, by zajechać pod dyskotekę i przyszpanować do tego głośnym wydechem i napisem "Tuning" z Tesco to proszę bardzo.
Ja polecam NightGuide 3in1 oraz Philips BlueVision. Pierwsze mają dość specyficzną barwę (zielono-fioletowo-żółtą). Drugie są dość białe (ale niezupełnie). Przy tym bardzo dobrze świecą i dają sporo światła. Niektórzy zaobserwowali szybsze przepalanie się tych drugich.
Jak ktoś jeździ większość czasu w ciągu dnia to nie ma raczej sensu inwestować w drogie żarówki. Wystarczą pierwsze lepsze, by być w zgodzie z tymi jakże słusznymi przepisami o ciągłej jeździe na światłach mijania...
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!
Czego niby nie widziałem? Żarówek BlueVision? Wiem dobrze jak świecą (w 2 samochodach znajomych takie są zainstalowane) i jest to barwa bardzo jasno żółta/biała. Na pewno nie można tu mówić o idealnej bieli czy efekcie xenonu. Ważne jest jednak to, że dają dobre światło, które nie przeszkadza w żadnych warunkach (miałem okazję jechać jako pasażer podczas deszczu po zmroku).
Moim faworytem są NighGuide ze względu na ich ciekawe właściwości w nocy - nie miałem jednak okazji sprawdzić w deszczu. Jedynie sucha nawierzchnia po zmroku.
I nie oceniam tutaj Ciebie i nie atakuję - po prostu podsumowałem temat słuszności rozwodzenia się nad kolorem świateł.
Ktoś chce "zbajerować" auto nie robiąc przy tym krzywdy innym użytkownikom (oślepionym chińskimi żarówkami blue 100W) może zainwestować w zestaw led. Fajny wygląd jak mądrze je zainstalujemy i chyba większy pożytek. Oczywiście nikogo do niczego nie namawiam - każdy ma swój rozum i nim się najlepiej kieruje by był zadowolony. To tylko takie moje 3 grosze.
Mówisz o zestawie HID? Koszty spore, a jeśli zamontujesz taki zestaw z aukcji za 200-300zł to gwarantowana utrata dowodu rejestracyjnego w szybkim czasie. Efekt może i fajny bo w końcu to xenon a nie imitacja, ale kiepsko to świeci i bardzo oślepia jadących z przeciwka.
Warto się zastanowić nad inwestycją w oryginalne xenony i dorobić spryski reflektorów zamiast kupować przód z gti.
Wtedy nie dość, że efekt będzie najlepszy to jeszcze światło będzie działało w pełni dobrze. No, ale to już spore koszty 900-1200zł ze wszystkim.
Jak jesteś zadowolony z tych marketowych to w sumie lepiej już przy nich zostać, bo każda próba poprawy to już spore koszty.
Ja nie lubię kierowców którzy zakładają xenony do zwykłych soczewek ,a potem oślepiają innych nocą. Jak jeszcze dojdzie noc i deszcz to jadący z naprzeciwka kompletnie nic nie widzi.
Miałem tak kilka razy i takie sytuacje bardzo mnie wkurzyły więc innych kierowców pewnie też ,a to oznacza że po powrocie do auta np. z marketu możesz zastać porysowane drzwi albo jakieś wgniecenia.
[quote=""Gaweł""]Ja nie lubię kierowców którzy zakładają xenony do zwykłych soczewek ,a potem oślepiają innych nocą. Jak jeszcze dojdzie noc i deszcz to jadący z naprzeciwka kompletnie nic nie widzi.
Miałem tak kilka razy i takie sytuacje bardzo mnie wkurzyły więc innych kierowców pewnie też ,a to oznacza że po powrocie do auta np. z marketu możesz zastać porysowane drzwi albo jakieś wgniecenia.[/quote]
Też tego nie lubię i traktuję takich zawsze długimi. Nie są sami na drodze...
nie.... z allegro nie bo ma je moj kumpel (jakies tam bixenon) i macie racje bo oslepiaja troche... no zobaczymy jeszcze jak z kasa bedzie.. u mnie caly zestaw profesjonalnych xenonów to 600zł.
A ma ktoś może w Polo Osram Cool Blue? Bo wyczytałem, że dość ciekawie świecą (jakość + wizualnie nieźle), ale chciałbym się upewnić, bo na żywo nie widziałem. Prosiłbym o opinie, a najlepiej fotki (dzień/zmrok).