Witam forumowiczów
mam taki problem - władowałem się w gałąź leżącą na drodze, ta zahaczyła się o węże paliwowe w okolicach tylnego koła (tuż pod wlewem paliwa) i je wypięła - co się dało to pozakładałem i jechałem dalej. Dziś patrzę - jeden wężyk się wyhaczył no i przetarł...
teraz mam pytanie - do czego dokładnie był ten wężyk??? jak coś szukałem na forum i patrzyłem na etce to tam teoretycznie są pokazane tylko dwa węże - zasilanie i powrót. U mnie biegnie taka paczka 3 wężyków - gruby, cienki, gruby. i to właśnie ten cienki - a raczej jego przedłużenie - się przetarł. Z węża odczytałem takie dane Wiwo 867 201 182, kolor czarny, średnica ok. 1cm, ścianki dosyć grube. Czy to może byś jakiś powrót niespalonego paliwa z wtrysku czy coś takiego??? Dodam że autko pali, jeździ normalnie, tylko spalanie trochę wzrosło - może tak z 0,5-1l/100m. Jeszcze nie miałem okazji podnieść auta i zwalić koła, ale z tego co się przyglądałem to może on się zawijać do góry koło kolanka baku i dalej to nie wiem gdzie wchodzić - może do czegoś co się nazywa w etce "gravity vavel" (nr kat. 867201753).
jeżeli ktoś byłby mi w stanie pomóc to jak zwykle będę bardzo wdzięczny
aha - oczywiście zapomniałem wczoraj zrobić zdjęcia... ale dziś po pracy się muszę za naprawę zabrać :!: