Witam wszystkich.
Moje Polo kupiłem z tydzień temu i jeszcze się nim nie nacieszyłem.
Czy istnieje jakiś sposób na podwyższenie fotela kierowcy ? Na kursie w Grande nauczyłem się ze widzę maskę a fotel w polo jest dosc niski.
Drugą sprawą jest bieg wsteczny, wbijam drążek w doł i próbuje do siebie ale jest jakby zablokowane, co może być problemem ? A reszta biegów chodzi dość cieżko. :glare:
A trzecia sprawa to technika jazdy jako ze polo to diesel a nauczyłem sie tylko na benzyniaku to jak poprawnie jeździć dieslem ? znajomy powiedział ze wystarczy ruszać samym sprzęgłem ale wtedy silnik jakby się dusił i gasł.
[quote="webak"]Czy istnieje jakiś sposób na podwyższenie fotela kierowcy ? Na kursie w Grande nauczyłem się ze widzę maskę a fotel w polo jest dosc niski.[/quote]
Są w Polo fotele które mają regulację góra/dół (jeżeli z prawej strony przy mocowaniiu pasa masz wajchę - to jest regulacja). Natomiast jazda z "L" na dachu, a jazda już swoim samochodem to kolosalna różnica. Musisz się przestawić na "swoje" auto. Z czasem nie bedziesz czuł różnicy jak wyczujesz auto.
Co do reszty to sprawdź czy biegi są dobrze wyregulowane.
webak
W Polo siedzi się wyraźnie niżej niż w Punto / Grabde Punto. Dla mnie wysokośc foteli w tamtych autach to porażka... Owszem, dużo widzisz, ale pozycja za kierownicą zbyt komfortowa nie jest. Tak jak czaja pisze, są fotele w regulacją wysokości z wajchą po prawej stronie. Jeżeli chodzi o skrzynię, to albo źle wyregulowane biegi, albo za mało w niej oleju. A co do techniki jazdy, ruszaj z minimalnie wciśniętym pedałem gazu i zmieniaj biegi przy 2300 - 2500 obrotów.
Dzięki.
O tej regulacji wiedziałem ale i tak jest nisko. A więc teraz muszę nauczyć się jeździć swoim samochodem
A co do biegów to dowiedziałem się ze brak jest jakieś tulejki i musiała zostać zamówiona z Niemiec.
webak przejdzie Ci ta koniecznosc widzenia maski jak koledzy pisali wczesniej pojezdzisz troche, przyzwyczaisz do autka i bedzie ok. Jak kupilem Pole to mialem wysokosc fotela ustawiona tak aby maski nie bylo widac ale nie za nisko tj tak jakby na linii maski aby oczy byly, z czasem nizej i nizej i obecnie na przedostatnim zabku regulacji fotela jezdze
[quote="rolf"][quote="webak"] wbijam drążek w doł i próbuje do siebie [/quote] a ma być wciskasz, potem do siebie i do przodu jakbyś wbijał jedynke[/quote]
Poprawiłem te posty bo wprowadzały zamieszanie w wyjaśnieniu sprawy.
czaja
[quote="webak"]A więc teraz muszę nauczyć się jeździć swoim samochodem [/quote]
:clapping: Dokładnie tak. to jest już inna bajka. Na zwykłej drodzę będziesz mógł zaszaleć i przekroczyć 50km/h (egzaminator cie nie obleje) :crazy:
Co do skrzyni. Osobiście myślę, że skrzynia do wymiany dolanie oleju nie pomoże, linka samonapinająca - regulacja nic nie pomoże. Stan licznika na pewno < 200tyś... Co do maski dobrze, że nie masz SHARANA....
[quote="webak"]A wymiana skrzyni to mniej więcej jaki koszt [/quote]
Nie chcesz wiedzieć :banghead:
Ale i tak ktoś napisze. skrzynia - 700-1000zł
olej i inne duperele - 200zł
robocizna - to zależy gdzie robisz, ale około 300-400zł.
Także jak coś to około 1500zł lekko
Facet od którego kupiłem Polo jest mechanikiem i powiedział ze brak tulejki i zamówił z Niemiec. Ale jak to nie pomoże to mu nie odpuszczę bo ja nawet nie miałem kiedy popsuć skrzyni :|
Prawdopodobnie są także przepalone żarówki pozycyjne z przodu, to chyba nie jest duży koszt ?