[6n2] Problem z odpalaniem i blędy vag

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Michal 6n
Początkujący
Początkujący

[6n2] Problem z odpalaniem i blędy vag

Post autor: Michal 6n »

witam od jakiegos czasu mam problem ze swoim polo 6n2 1.4 16v mianowicie autko po odpaleniu chodzi 1-2s i gasnie bywa ze odpali za 2 razem a bywa ze trzeba go startowac po 8 razy wymienilem filtr paliwa i wydawalo mi sie ze to to bo problem zmalal po jakims czasie zniknol jednak po tygodniu znowu to samo :/

błędy jakie udało mi sie odczytac vagiem

Silnik- 17978 - moduł sterujący zablokowany brak osprzętu/ nie związane ze sprzętem - błąd sporadyczny

Modół komfortu - 956 - kluczyk 2 przekroczona wartość adaptacji

Licznik - 1314 - sterownik silnika magistrala can brak sygnału - błąd sporadyczny

dodatkowo padła mi niedawno naprawiona klima wyskoczył błąd 281 - czujnik prędkości pojazdu G68 uszkodzenie

Bardzo prosze o rozwinięcie tych błędów i jakies wskazówki co z tym robic
Awatar użytkownika
argo
Newbie
Newbie

Post autor: argo »

Jeżeli chodzi o 17978 to błąd immobilajzera. Nie zmieniałeś może kluczyka? Ja miałem coś podobnego jak przełożyłem pastylkę IMMO z oryginalnego kluczyka do "scyzoryka", miejsce na pastylkę było trochę za daleko od nasady klucza i czasami nie łapał. Przełożyłem jak najbliżej nasady i od tamtej pory wszystko OK.
Było Polo 6N2
Teraz jest CEE\'D SW
M
Michal 6n
Początkujący
Początkujący

Post autor: Michal 6n »

sytuacja nieco sie wyjaznila podczas mojej nieobecnosci w kraju moj tata postanowi zkompletowac ladny kluczyk :blush2: i conieco poprzekladal i teraz juz niebardzo wie co do czego :D ale pomodzilem troche i jest juz lepiej czsami jeszcze sie zatnie ale jest duzo lepiej jak bylo w tym momecie jest to juz do zniesienia :piwo:

bardzo prosze o pomoc w naprawie klimy bo w tym momecie jest to moja najwieksza bolaczka, dodam tez ze wymienialem wiatrak na chłodnicy moze byly inne wiatraki przy klimie a inne kiedy klimy nie bylo i moze wlasnie taki zamontowalem
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”