Czytanie Świateł

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kijopek
Newbie
Newbie

Czytanie Świateł

Post autor: kijopek »

W którym miejscu dokładnie pisze na kloszu jaki mam model świateł, nie wiem jak to sprawdzić a chciałbym się zagłębić w nie dokładniej ponieważ kupiłem Polowkę rok temu od jednego z założycieli tego klubu i miało być ok, a w lutym mnie wywalili z przeglądu bo nie miałem spryskiwaczy.

Poniżej podaję link do fotki moich świateł

http://img25.imageshack.us/img25/750/200904141882.jpg
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Nie rozumiem w czym problem? Co ma model lamp do przeglądu ?
Skoro posiadasz nieoryginalną instalacje pod xenon to musisz mieć zamontowany układ sprysków, proste
k
kijopek
Newbie
Newbie

Problem w tym że przy zakupie była mowa że że samochód przechodzi przeglądy bez problemu a jak ja wjechałem to wystarczyło że zapaliłem światła i gość mi powiedział że halogeny to nie ma szans, nie mam spryskiwaczy i muszę wymienić żarówki. A ja tam mam żarówkę na stałe na dwóch przewodach

http://img379.imageshack.us/img379/1738 ... 311751.jpg
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

http://www.forum.vwgroup.pl/f255/oznacz ... i-lamp-58/
natomiast rozpiska oznaczeń E
http://www.regeneracja-hc.com/pliki/48b ... bc440f.jpg

Mnie natomias zastanawia "żarówka" - czyżby to był palnik pseudoxenonowy?
I za pseudoxenonowe gów...o nie podbił Ci przeglądu? Jak tak to dobrze zrobił. Wywal przeróbkę na pseudoxenony, wsadź normalne żarówki i będzie po problemie.
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Ktoś z soczewek sobie zrobił xenony...była mowa na forum o tym. Spróbuj w innej stacji diagnostycznej, może tam CI podbiją przegląd.

edit.
Może masz jakiegoś kolegę z takim polo jak twoje, zamontuj jego lampy w swojej polo, pojedź na przegląd , jak Ci podbiją to załóż swoje stare i po problemie. Gorzej będzie jak się policja doczepi. No ale chociaż bedziesz miał przegląd :)
k
kijopek
Newbie
Newbie

Przegląd to ja mam (załatwiłem), planuje wyjazd za granicę a poza tym chciałbym w końcu mieć święty spokój z tymi światłami, czyli takie światło jakie teraz i możliwość wymiany żarówki jak się przepali bo nikt mi nie wmówi że ja tam mam taką co się nie spali, a tak to mam ładnie świecące światła, brak pewności czy mnie policja tu czy nie daj boże poza krajem uwali na nich i brak możliwości wymiany żarówki. Mój cel to Ładne światła 100% legalne. W jakimś warsztacie dobrym mi rozwiążą ten problem ? Tylko żeby mi nie kazali całości wymieniać za 500 PLN.
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Zmien na zwykle zarowki najlepiejjakie smarkowe a ten pseldo xenon to wywal. Pod te oryginalne lampy bez homologacji na lampy wyladowcze nikt ci legala nie zrobi. Nie chodzi tu o policje juz tylko co zrobisz jak kogos potracisz- bedziesz placil rente do konca zycia a jak zabijesz kogos to pachnie juz kryminalem. Absolutnie twoja wina bedzie na takich HIDach czy masz przeglad czy nie to juz nie istotne.
Awatar użytkownika
BaTuS
2fast...
Kontakt:

Post autor: BaTuS »

[quote="bleah1986"]Ktoś z soczewek sobie zrobił xenony[/quote]
nasz admin techniczny :D
kijopek najlepiej jak zostawisz lampy w spokoju i zakrecisz sie wokol spryskiwaczy 8-)
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

[quote="wesol"] Nie chodzi tu o policje juz tylko co zrobisz jak kogos potracisz- bedziesz placil rente do konca zycia a jak zabijesz kogos to pachnie juz kryminalem[/quote]
po takiej radzie:
[quote="BaTuS"]najlepiej jak zostawisz lampy w spokoju i zakrecisz sie wokol spryskiwaczy[/quote]
i takiej masz wybór

jak chcesz jechać za granicę to najlepiej od razu wywalić to gó...no
n
norekuk
Początkujący
Początkujący

Post autor: norekuk »

Chyba najlepiej to będzie jak to wywalisz i wstawisz standardowe h4.
Ja u siebie zamontowałem h4 Philips's Blue Vision - ładnie świecą i mają faktycznie jaśniejsze światło - Polecam ;)
http://www.allegro.pl/item606085208_phi ... _azul.html
Jest --> Variat vel Groszek 1.9 sdi Variant

Było -> Poluś 1.4L \'96 Anglik
k
kijopek
Newbie
Newbie

Jeden z mechaników powiedział mi ze takie chińskie badziewie trzeba wywalić i wrócić do standardowych światel ale tam trzeba by instalacje wymieniać i już sie boje ze bez taniego wyeliminowania problemu sie nie obejdzie. Może macie jakiegoś linka do przykladowego zestawu do wymiany ?
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Te lampy to akurat nie badziewie. Fabrycznie są przystosowane do żarówek H7, nie wiem co tam było przerabiane ale takie żarówki pasują tam fabrycznie, to nie są lampy pod ksenony.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
w
wodzu.janovia
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wodzu.janovia »

Co do tych lamp to one standardowo mają albo H7 albo H1 nie pamietam i na diagnostyce nie powinni się przyczepić ale jesli ktos majstrował to hmm. Wsadź H7 tak jak Wielebny Ci radzi i powinno być git
Czerwone jest szybsze ;-)
k
kijopek
Newbie
Newbie

Czyli może być taka możliwość ze przerobią mi te przewody które mam na stałe to tych żarówek pod H7 i będzie git? Najlepiej podjechac do warsztatu gdzie mają elektryka to mi powiedza jak najtaniej rozwiązać problem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”