Listwy led w kabinie :

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
WuuChaa
Raczkujący
Raczkujący

Listwy led w kabinie :

Post autor: WuuChaa »

Witam , zakładam temat ponieważ nie mogłem znaleść podobnego tematu. Mam takie pytanie . Czy ktoś montował sobie diody led w środku samochodu? Chodzi mi o podświetlenie np. pedałów itp. Jestem zaopatrzony w 2 niebieskie listwy led i chciał bym podłączyć je do samochodu tylko nie wiem od czego zacząć i gdzie je podłączyć. Czy mógł by mi ktoś napisać instrukcję co i jak. Włącznik i wyłącznik już mam przygotowany tylko nie wiem do czego podłączyć żeby świeciły . Proszę o pomoc.
Volkswagen Polo III 6N 1.4 Benz. 60kM
Obrazek
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Najlepiej do zapalniczki. Jak masz włącznik to bez znaczenia czy będzie po włączeniu świateł.
Wyjmij zapalniczkę - od spodu są zatrzaski. Dolutuj solidnie przewody i nie zapomnij o solidnej izolacji aby nie zjarać auta.
No i nie zapomnij o polaryzacji diody. (+-)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

[quote=""WuuChaa""]ponieważ nie mogłem znaleść podobnego tematu. [/quote]
nie dziwie sie ze nie znalazles :banghead:
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

ja mam u siebie, pod nogami kierowcy, pasazera i pod fotelami z tylu, ale na bialo. podlaczylem do lampki gornej i zapala sie tylko przy otwarciu drzwi, a po zamkniecu gasnie (tak chcialem) moim zdaniem fajny efekt. mam jeszcze w bagazniku niebieska podlaczona pod lampke bagaznika, ale efekt bedzie dopiero po wstawieniu sprzetu grajacego :)
ogolnie prosta sprawa tylko troche zabawy i dlubania. Fotek jeszcze nie robilem, ale niedlugo zrobie i wstawie w swoim temacie.
w razie pytan pisz PW
pozdro
Awatar użytkownika
WuuChaa
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WuuChaa »

http://allegro.pl/item1163918220_aukcja.html

Właśnie te zamówiłem :P podpinam pod zapalniczkę i działa :P
Volkswagen Polo III 6N 1.4 Benz. 60kM
Obrazek
Awatar użytkownika
henrythe8th
Newbie
Newbie

Post autor: henrythe8th »

Tak na marginesie to co polecacie do oświetlenia wnętrza? Znalazłem bardzo tanio na allegro coś takiego: http://moto.allegro.pl/item1183827256_m ... tanio.html Jednak podane zdjęcia wydają mi się mocno przekoloryzowane, nie wierzę że za taką cenę można uzyskać taki efekt. W jakiej cenie zmieszczę się montując oświetlenie od strony kierowcy, pasażera z przodu wraz z włącznikami, aby efekt był w miarę dobry?
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”