Tutaj sprawa z wtryskiem zostala rozwiazana dosc szybko bo zajmuje sie mechanika .. odpowietrznik od skrzyni jest lekko przytkany i olej wywalało do gaznika i zasyfilo sie po przeczyszczeniu auto nie chcialo jezdzic ale wziąłem ją na chwile poza miasto i sie naprawila , ale to nie koniec kłopotów bo musze wymienic odme bo ostro brudzi mi silnik od tyłu (czego bardzo nie lubie :[ ) a co do planów to ma byc ładna seria na glebie

i potem juz kwestia tego co mi przyjdzie do glowy
Wtrysk juz ogarniety musze jeszcze odme wymienic bo strasznie z niej cieknie .. ale poradze sobie , jutro wymienie nagrzewnice oraz króćiec wodny , a co do polerki to jest polerka chwilowa bo juz nie moglem patrzec na ten lakier a mojego dostawcy past nie ma bo jest nad morzem wiec musze czekac a co do planow to krótko zwieźle i na temat "Seria na glebie"
No wiec krótka relacja z 3 ostatnich holowych dni

Wiec polo póki jezdzilo to jezdzilo a potem sie spier****

na początku była wymiana króćca wodnego ponieważ stary był pęknięty i ciekło sobie z niego
Przed czyszczeniem :
Uploaded with
ImageShack.us
po :
potem króciec zostal zalozony , uklada zalany autko chodzilo grzalo sie i sie w pewnym momencie wysra** auto nie chcialo jechac na ciepłym ani palic ani nic , wiec najpierw sprawdzenie wszystkiego łacznie z kompresja (11.5 , 11.5 , 11 , 10) ale autko nie chcialo dalej palic , wiec wieczorna rozmowa z Kumanem (dzięki wielkie

) i mówi zeby sprawdzic czujnik halla wiec rano po czujnik zalozylem i autko odpalio

Juz uradowany ze autko bedzie jezdzic a tu psikus

jade sobie wieczorem patrze na wskaznik temp. a tam 100stopni! wiec szybko zjechalem na boczna uliczke zatrzymalem sie i piękna plama calej wody która w sobie miał

pierwsza szybka diagnoza zaraz po wylaczeniu silnik , poszła pompa potem duzo innych nie trafnych diagnoz zwiazanych nawet z pęknieciem bloku

, ale nic rano auto na warsztat i trzeba sprawdzic czy to napewno to , okazuje sie ze to wiec rozebralismy caly rozrzad do konca i nie zostalo nic innego jak wymienic
Uploaded with
ImageShack.us
przy okazji usunąłem troche drutu z polo
Uploaded with
ImageShack.us
i przy okazji wymieniona odma ponieważ stan starej nic dobrego nie wróżył
Uploaded with
ImageShack.us
załozyłem a raczej dospawałem nową koncówke wydechu ale pokaze ją dopiero wtedy gdy skoncze z wydechem
i jeszcze zdjęcie polo na stanowisku pracy :
Uploaded with
ImageShack.us
oczywiscie wszystko poskładane na nowych czesciach
Pozdrawiam