Szarpanie na benzynie. Na gazie OK. :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kosacki
Newbie
Newbie

Szarpanie na benzynie. Na gazie OK. :/

Post autor: kosacki »

Witam

Mam następujący problem. Gdy odpalę moje polo rano na zimnym silniku występuje szarpanie i gubi obroty. Gdy silnik przełączy się automatycznie na gaz wszystko jest ok. Problem występuje na zimnym silniku i tylko na benzynie. Gaz jest założony stosunkowo niedawno ( jakieś 2,5 tys. km na gazie ). Na początku wszystko było ok ale od niedawna występuje wyżej wymieniony problem. Czy ktoś wie o co chodzi?? Co w pierwszej kolejności powinienem sprawdzić.

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
zioło
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zioło »

takie są uroki gazu- miałem dwa samochody na gaz i powiedziałem, że już nigdy więcej...
Spróbuj odłączyć klemy akumulatora na kilka minut, niech się komputer zresetuje- może błędy złapał.
I po resecie spróbuj odpalić na zimnym silniku.
Potem bym sprawdził pompki paliwa, czy się nie popaliły (najgorszy urok gazu).
Jak mi się coś jeszcze przypomni, to dopiszę ;)
www.palace-zamki.pl - strona prowadzona przeze mnie i przez żonę hobbystycznie :)

Polo 6N2 - marzenie :)
k
kosacki
Newbie
Newbie

Ok zresetuję komputer i napiszę jaki był efekt.
Z tymi urokami gazu to troszkę się nie zgodzę. Miałem inne auta na gaz i nie miałem z nimi problemów. Tutaj jestem troszkę zaskoczony bo instalacja jest nowa i w miarę dobra ( na stag 4 i brc).
k
kosacki
Newbie
Newbie

A jak to nie pomaga to ktoś może ma inne pomysły?
k
kosacki
Newbie
Newbie

Panowie nikt nie ma pomysłów?
Mechanik wyczyścił przepustnicę i wymienił świece ( były faktycznie w opłakanym stanie ).
Niestety to nie pomogło. Powiedział mi, że trzeba jeszcze wymienić kopułkę i palec.
Ale mam wątpliwości czy to od tego tak się dzieje.
Proszę o pomoc:/
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”