Sam dodaje gazu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

A gdzie znajdę dobrą instrukcję jak wyczyścić przepustnicę? Ta z forum Seata, podawana tutaj w paru wątkach, kompletnie nie odpowiada mojemu silnikowi. Ta po niemiecku także (filtr powietrza mam kompletnie inny).
S
Sako11
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Sako11 »

Ja w pracy czyściłem preparatem specjalnym na rozgrzanym silniku jak coś podam ci nazwe tego preparatu
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama

JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!

Byłe Moje Polo >>> viewtopic.php?f=29&t=23723
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

marcolphus
masz prawdopodobnie silnik na jednopunkcie dlatego niby ta instrukcja nie pasuje,
w twoim przypadku trzeba prawdopodobnie ściągnąć podstawę monowtrysku i dopiero coś tam działać,
co do czyszczenia to benzyna ekstrakcyjna spokojnie wystarczy, oczywiście są też płyny coś a'la carburetor cleaner dostępne w sklepach moto.
tutaj przykładowe:
http://www.google.pl/search?q=preparat+ ... d=0CBUQ_AU
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Sako11 widzę że masz taki sam silnik jak ja i takie same rzeczy dzieją się u mnie też na jałowym biegu czasem przyfalują obroty i auto samo dodaje gazu jak maleją, powiem tak przerabiam to odkąd mam to polo od 2007r przepustnica była myta adoptowana milion razy i za każdym razem takie same objawy, kilku mechaników vag-iem sprawdzało i to samo, rok temu jak zmieniłem trochę rzeczy w aucie przed przeglądem typu sonda lambda, katalizator i wąż jeden mi też wymienili bo brał lewe powietrze to problem jakby ustał a teraz znów to samo tylko dziwne to jest bo nie zawsze za zwyczaj dzieje się to na silniku rozgrzanym przy 90 stopniach wskazania czasem widzę że jest taki objaw podczas zjeżdżania z górki na luzie albo jak dotaczasz się na luzie do świateł, dodam że nigdy nie zgasł silnik od tego ale nie zmienia faktu że denerwuje to niezmiernie :banghead: jak wpadłeś na to że to był uwalony czujnik ?? i czy duży koszt wymiany na nowy, bo pamiętam jak mi padł w poprzednim aucie fiacie CC 900 to oryginał kosztował 150zł :P
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="rat4"]marcolphus
masz prawdopodobnie silnik na jednopunkcie dlatego niby ta instrukcja nie pasuje,
w twoim przypadku trzeba prawdopodobnie ściągnąć podstawę monowtrysku i dopiero coś tam działać,[/quote]
Ano właśnie, a jak to zrobić?
S
Sako11

Post autor: Sako11 »

[quote="MiSiEk-GDA"]Sako11 widzę że masz taki sam silnik jak ja i takie same rzeczy dzieją się u mnie też na jałowym biegu czasem przyfalują obroty i auto samo dodaje gazu jak maleją, powiem tak przerabiam to odkąd mam to polo od 2007r przepustnica była myta adoptowana milion razy i za każdym razem takie same objawy, kilku mechaników vag-iem sprawdzało i to samo, rok temu jak zmieniłem trochę rzeczy w aucie przed przeglądem typu sonda lambda, katalizator i wąż jeden mi też wymienili bo brał lewe powietrze to problem jakby ustał a teraz znów to samo tylko dziwne to jest bo nie zawsze za zwyczaj dzieje się to na silniku rozgrzanym przy 90 stopniach wskazania czasem widzę że jest taki objaw podczas zjeżdżania z górki na luzie albo jak dotaczasz się na luzie do świateł, dodam że nigdy nie zgasł silnik od tego ale nie zmienia faktu że denerwuje to niezmiernie :banghead: jak wpadłeś na to że to był uwalony czujnik ?? i czy duży koszt wymiany na nowy, bo pamiętam jak mi padł w poprzednim aucie fiacie CC 900 to oryginał kosztował 150zł :P[/quote]

Hej ja wpadłem na to jak podłączyłem pod KTS'A i weszłem w wartości rzeczywiste na liczniku miałem 70stopni a komp pokazywał 40 wymieniłem czujnik i po kłopocie koszt czujnika TOPRAN około 50 dych dawałem ale dzisiaj się upewnię jeszcze
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama

JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!

Byłe Moje Polo >>> viewtopic.php?f=29&t=23723
Awatar użytkownika
Katoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Katoo »

Przyłączam się do prośby kolegi marcolphus jeżeli ma ktoś instrukcję czyszczenia mono wtrysku to prosiłbym.
[*Moje dwie miłości:
I miejsce- Moje Kochanie]
II miejsce- PolO GReeN LInE
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/823/5ms9c.gif/][img]http://img823.imag
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”