Witam.
potrzebuje porady i pomocy. Otóż niemam obudowy filtru powietrza i teraz moje pytanie czy musze szukać takową obudowe czy moge założyć tzw. filtr stożkowy bezposrednio na rurę dolotowa?? Dodam iz samochód właśnie był uszkodzony w tamtym miejscu i niewiem czy obudowa jakbym kupił by spasowała czy niebyłoby problemu z załozeniem jej. A tanszym rowiązaniem wydaje sie ten filtr stozkowy powietrza. Czy to jest jakies rozwiązanie?? Prosze o pomoc i porade.
ja polecam bądz co badź puszkę
stożek za 50 zł to gów..o i możńa sobie pupe podetrzeć
wiecej złego zrobisz niż porzytku
diesle nie lubią odetkanego dolotu
[quote="draco33"]No tak tylko gdzie to dostać.[/quote]
W sklepach morotyzacyjnych. ;P
Świat nie kończy się wyłącznie na "allegro" i ASO.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
obudowa z filtrem znajduje się pod prawą lampą/nad halogenem. Nawiasem mówiąc najgorsze miejsce z możliwych. wejdziesz pod auto i zobaczysz. Od góry nic nie widać.
Wiem wiem że tam sie znajduje tylko problem jest taki ze go niemam i teraz moje pytanie brzmi jesli może mi ktos pomóc czy ten filtr mocowany jest do pasa przedniego (uszkodziłem go przy wypadku i niewiem czy nie urwałem tego mocowania) czy do podłużnicy jest montowany od spodu bo widze ze tam wystaja takie dwie sruby. bardzo byłbym wdzieczny jakby mi ktos to sprawdził.
[quote="draco33"]Wiem wiem że tam sie znajduje tylko problem jest taki ze go niemam i teraz moje pytanie brzmi jesli może mi ktos pomóc czy ten filtr mocowany jest do pasa przedniego (uszkodziłem go przy wypadku i niewiem czy nie urwałem tego mocowania) czy do podłużnicy jest montowany od spodu bo widze ze tam wystaja takie dwie sruby. bardzo byłbym wdzieczny jakby mi ktos to sprawdził.[/quote]
Dziwny zbieg okoliczności bo ja też tam nie mam filtru :?
mam tylko ta rurke która skręca w okolice reflektoru.Z tego co się zorientowałem w SDI sa dwa typy filtra, stożek i prostokat.