[6n2] Stożkowy filtr powietrza Polo SDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
draco33
Newbie
Newbie

[6n2] Stożkowy filtr powietrza Polo SDI

Post autor: draco33 »

Witam.
potrzebuje porady i pomocy. Otóż niemam obudowy filtru powietrza i teraz moje pytanie czy musze szukać takową obudowe czy moge założyć tzw. filtr stożkowy bezposrednio na rurę dolotowa?? Dodam iz samochód właśnie był uszkodzony w tamtym miejscu i niewiem czy obudowa jakbym kupił by spasowała czy niebyłoby problemu z załozeniem jej. A tanszym rowiązaniem wydaje sie ten filtr stozkowy powietrza. Czy to jest jakies rozwiązanie?? Prosze o pomoc i porade.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

ja polecam bądz co badź puszkę
stożek za 50 zł to gów..o i możńa sobie pupe podetrzeć
wiecej złego zrobisz niż porzytku
diesle nie lubią odetkanego dolotu :)
d
draco33
Newbie
Newbie

No tak tylko gdzie to dostać. na allegro nie widze a w aso pewnie kupe szmalu. Może ktoś z forumowiczów posiada na zbyciu??
Awatar użytkownika
ragiern
Swój
Swój

Post autor: ragiern »

[quote="draco33"]No tak tylko gdzie to dostać.[/quote]
W sklepach morotyzacyjnych. ;P
Świat nie kończy się wyłącznie na "allegro" i ASO. ;)
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km --> Obrazek
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km --> Obrazek
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km --> Obrazek
d
draco33
Newbie
Newbie

No tak domysliłem sie tylko ze pytałem i ciężka sprawa. Może ktoś ma jakis namiar gdzie to mozna zamówic?? Oprócz aso??
d
draco33
Newbie
Newbie

Czy może ktoś napisać w którym miejscu i do cego montowan jest ta obudowa filtra powietrza?? Może jakieś zdjęcie. Polo 1,9 SDI. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

obudowa z filtrem znajduje się pod prawą lampą/nad halogenem. Nawiasem mówiąc najgorsze miejsce z możliwych. wejdziesz pod auto i zobaczysz. Od góry nic nie widać.
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
d
draco33
Newbie
Newbie

Wiem wiem że tam sie znajduje tylko problem jest taki ze go niemam i teraz moje pytanie brzmi jesli może mi ktos pomóc czy ten filtr mocowany jest do pasa przedniego (uszkodziłem go przy wypadku i niewiem czy nie urwałem tego mocowania) czy do podłużnicy jest montowany od spodu bo widze ze tam wystaja takie dwie sruby. bardzo byłbym wdzieczny jakby mi ktos to sprawdził.
s
stillo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stillo »

[quote="draco33"]Wiem wiem że tam sie znajduje tylko problem jest taki ze go niemam i teraz moje pytanie brzmi jesli może mi ktos pomóc czy ten filtr mocowany jest do pasa przedniego (uszkodziłem go przy wypadku i niewiem czy nie urwałem tego mocowania) czy do podłużnicy jest montowany od spodu bo widze ze tam wystaja takie dwie sruby. bardzo byłbym wdzieczny jakby mi ktos to sprawdził.[/quote]

Dziwny zbieg okoliczności bo ja też tam nie mam filtru :?
mam tylko ta rurke która skręca w okolice reflektoru.Z tego co się zorientowałem w SDI sa dwa typy filtra, stożek i prostokat.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”