Ja mam takie połączenie, felgi 15 cali, BBS RS772, szerokość 6 cali. Opony to Kumho 175/55/15 jeździ sie naprawdę dobrze, auto nie wygląda tak jak, na 195/45/15 ale jest to rozwiązanie dużo tańsze i zważywszy na moc mojego autka (SDI) chyba lesze. Jeżeli pogoda dopisze to wrzucę dziś fotki jak wygląda na oryginalnym zawieszeniu.
[quote=""Grzela300""] 185/60R14 zamiast 185/55? Mam te seryjne stalowe felgi.[/quote]
Alu seryjne da się założyć tyle tylko że koło jest "wyższe" o około 2-3 cm., to tyle czy można a czy będą obcierać to hmm... mi z 1 osobą i na seryjnym zawieszeniu nie obcierały... miałem na przodzie tylko żeby zobaczyć czy będzie tarło.... ale kupiłem 185/55
Szukam już pare dni, niby pisze wiele osób ze 195/50/15 na seryjnym zawieszeniu nie trze nigdy ale nie znalazłem osoby ktra to mi potwierdzi na feldze 7j (znalazlem osobe na 6j ale wygladało to śmieszie i baloniasto). Wiec moje pytanie czy na seryjnym zawieszeniu nic nie bedzie tarło nigdy na feldze 15cali o szerokosci 7j i oponie 195/50/15 ? Z góry wielkie dzięki za odpowiedz, jest to dla mnie bardzo ważne.
Tak jak obiecałem, wklejam zdjęcia. Felgi, oryginalne 15 cali, BBS RS772, szerokość 6 cali. Opony to Kumho Ecsta Khm 175/55/15. Zawieszenie oryginalne. Większość z forumowiczów powie ze wygląda beznadziejnie, jest duzy prześwit itp., ale mi sie podoba się, jeździ sie naprawdę dobrze i to jest dla mnie najważniejsze.
Założyłem oponki w tym rozmiarze 185/60 i wszystko wporządku, zupełnie inna jazda na oponkach lepszej klasy, polówka odżyła . Kupiłem te http://www.netcar.pl/opony/letnie/osobo ... 4,szi.html, także moim zdaniem nie ma co przepłacać za rozmiar 55.
PS. Jechałem w 5 osób i nic a nic nie obciera.