Zbiornik paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kobi
Raczkujący
Raczkujący

Zbiornik paliwa

Post autor: Kobi »

Witam
Zamierzam się z kupnem nowego zbiornika do mojego Polo bo obecny jest zassany i wchodzi niewiele ponad 15 litrów. W hurtowniach wołają obecnie od 310 zł wzwyż a to nieco za drogo. Na allegro znalazłem zbiornik za 194 zł ... ale do diesla bo do benzyny na monowtrysku nie idzie znaleźć. I tu moje pytanie czym różni się zbiornik od diesla (To ten zbiornik: http://www.moto.allegro.pl/item60439577 ... tanio.html) od zbiornika do silnika benzynowego ?
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

ja pół roku temu kupowałem na alegro, jak znajdę to podam użytkownika kto to sprzedawał.
Po kupieniu zakonserwowałem bak, żeby mi nie gnił, taka pianka gumowa w spraju.
Dałem około 200zł do monowtrysku
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Kobi
Wiesz co ... Miałem niedawno swój w rękach i po tym zdjęciu nie da się określić żadnej różnicy. Albo to jest zdjecie podglądowe albo niczym się nie różnią.

Chociaż teraz jedna rzecz przyszła mi na myśl :D przecież diesel ma większą średnicę wlewu ;P ale czy komuś to przeszkadza ... ;)

Napewno mam jeszcze pod spodem wyjścia na dwa wężyki czego tutaj na zdjęciu akurat nie widać ...
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no sam zbiornik powinien być ten sam, poszczególne mają tylko końcową literę w oznaczeniu zmienioną.
Co do wlewu to pewnie masz wlew zwężony do 22mm (do benzyny bezołowiowej) i korek nie będzie pasował. Przekalkuluj sobie czy nowy korek za 50PLN będzie Ci się jeszcze kalkulował
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”